В дебат по bTV за властта и газа, участваха Томислав

...
В дебат по bTV за властта и газа, участваха Томислав
Коментари Харесай

Томислав Дончев: "Ако днес разговорът трябва да бъде полезен ,а не само атрактивен - трябва да говорим как ще излезем от кризите"

В спор по bTV за властта и газа, участваха Томислав Дончев - ГЕРБ, Даниел Лорер - Политическа партия и Георги Свиленски - Българска социалистическа партия.

Относно властта и идващото държавно управление, Томислав Дончев разяснява: " Това го взема решение народа като кондиция, ние постоянно сме подготвени да се върнем в ръководството ".

" Ако ГЕРБ са подготвени да се върнат в кондиция, ние сме подготвени да пресечем модела, съшествувал 12 години " - съобщи лорер, само че Томислав Дончев го отвърна: " Първият път не се получи ".

Свиленски употребява дебата за предизборна акция и надлежно описа: " Благодарение на Българска социалистическа партия се взеха решение няколко рецесии, сполетели страната, с помощта на Българска социалистическа партия българите получиха данъчни облекчения, безвъзмездни детски градини. Мястото на Българска социалистическа партия е в ръководството и е този ".
 
Томислав Дончев подсети, че акцентът би трябвало да е по какъв начин България да излезе от всички рецесии, тъй като половината от аргументите за тях са вносни, само че втората половина са са домашно произвеждане.

" Ако през днешния ден диалогът би трябвало да бъде потребен,а освен атрактивен - би трябвало да приказваме по какъв начин ще излезем от рецесиите " - подсети Дончев на събеседниците си.
 
" България трябваше незабавно да търси опция за газа, поради едно ръководство 12 години " - още веднъж се опита да " трансферира топката " лорер, само че Дончев още веднъж отвърна: " Заради медиаторите ".
 
" Докато слушаме дали е или не направена диверсификация българите се интересуват от цената. Кой е този, който може да обезпечи на ниска цена газ.  Ние сме за сигурни доставки на ниски цени " - сподели Свиленски.
 
Според Даниел Лорер: " Важно е да знаем, че цената е единият фактор. Основополагащият проблем с " Газпром " е, че те могат да пресечен доставките когато и да е ".
 
Свиленски попита: " Откъде знаете, че останалите няма да пресечен доставките "?
 
" В случая съм склонен със Свиленски. Аз съм за конкурентен пазар " - съобщи Дончев.
 
Лорер: " 12 години чакахме ГЕРБ по какъв начин ще ни диверсифицират ".
" Позволете да ограмотя сътрудниците " - помоли Дончев и продължи: " Лорер, по кое време трябваше да се случи интерконектора? Ако беше издигнат интерконекторът, от кое място щеше да добива газ? Същественият въпрос е за какво още не е подготвен, в случай, че към този момент всичко бе квалифицирано? ".

Лорер още веднъж повтори лозунга си: " 12 години ръководство на ГЕРБ - 12 години " Газпром ".
 
" Г-н Лорер, не разбирате от газ " - заключи Томислав Дончев.
 
" Ние прагматично гасихме рецесиите. Проблемът с интерконектора е като този с автомагистралите - единствено положителни планове, само че изчезнали средства " - опита се да оправдае предходното държавно управление, Лорер, само че Дончев незабавно го попита: " Къде има изчезнали средства с интерконектора? " - и естествено, отговор не чу.
 
В умозаключение Даниел Лорер съобщи: " Убеден съм, че ще намерим общ език с всички,  които милеят за България ".
 
" Проблемите няма да се решат с повторение единствено на 12 години, 12 години... И с пазаруване на газ от медиатори " - съобщи Дончев и попита кой е виновен за положението на страната сега? Обясни също, че напън върху обществените финанси ще има, само че би трябвало консенсус да не се усилват налозите и че страната ни няма да помпи задълженията.
 
Лорер: " Плоският налог работи добре за България и ще продължим да го поддържаме ".
 
Свиленски: " Всичко което се прави сега, приготвя за преразглеждане на обществените придобивки при едно бъдещо ръководство на ГЕРБ ".
Лорер изброи като Свиленски преди този момент обществените разноски и съобщи: " България има най-нисък дълг. Нашата вяра е че гласоподавателят ще види в трите партии, които управявляха - решението на проблемите и отново ще ги избере ".
 
Георги Свиленски: Свиленски: " 12 години се борим с модела ГЕРБ - Движение за права и свободи ".
 
Дончев: " Данните се мерят в края на годината а параметрите които виждаме сега не са такива каквито споделя Асен Василев. Що се отнася до ръководството - дано забележим волята на народа. И не - няма модел ГЕРБ-ДПС. Има модел БСП-ДПС, тъй като вие управлявахте с тях и към момента никой не го е не запомнил ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР