В датските ферми за козина от норка експертите откриха нова

...
В датските ферми за козина от норка експертите откриха нова
Коментари Харесай

Професор: Мутиралият в Дания коронавирус заплашва света с нова пандемия

В датските ферми за четина от норка специалистите откриха нова форма на ковид, която интензивно се популяризира от животни към хора. Вече са регистрирани повече от двеста случая на предаване на новия вариант.

Според специалисти актуалната обстановка заплашва цялото човечество, защото във всеки един миг мутиралият ковид може да стартира интензивно да се популяризира освен измежду норки, само че и измежду диви животни - невестулки, язовици, порове и други Ваксините, които всички чакат при започване на идната година може да не са ефикасни.

Съществува риск имунизацията да се наложи да бъде усъвършенствана посредством въвеждане на нещо ново в нея. Ако този боязън се окаже състоятелен, тогава разновидността ще ни върне назад първоначално, споделя експертът Кори Мелбах от Датския държавен серумен институт.

В сряда датските управляващи взеха решение да се отърват от 15 милиона норки, с цел да предотвратят най-лошия сюжет.

Професор Алън Рандруп Томпсън от университета в Копенхаген допуска, че Дания може да стане втори Ухан.

Единствената разлика е, че страната не крие казуса.

Мутацията е открита в пет ферми за норки; в северната част на страната към този момент са затегнати карантинните правила за отбрана на популацията. Новата разновидност се отнася до промени в протеина на вируса Sars-Cov-2. Необходими са подробни изследвания, с цел да се дефинира дали си коства създаването на нови ваксини и какви са главните последствия от модифицирания вариант.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР