В държавния бюджет за 2022 г. няма да се включват

...
В държавния бюджет за 2022 г. няма да се включват
Коментари Харесай

Без инвестиционни проекти с държавни гаранции догодина |

В държавния бюджет за 2022 година няма да се включват нови капиталови планове, за чието финансиране се планува подписване на съглашения за държавни заеми и/или се предлага издаване на държавна гаранция през същата година. 

Това реши Съветът за развиване при Министерския съвет, който организира съвещание през днешния ден. На него заместник-министърът на финансите Ивайло Христов, заместващ министъра през днешния ден, рапортува, че в границите на избрания период няма подадени поръчки за капиталови планове, оповестиха от Министерски съвет. 

Съветът е одобрил и правила за правила за работа на Координационния комитет за ръководство, наблюдаване, надзор и отчитане на осъществяването на Националната стратегия за развиване: България 2020 и Националната стратегия за развиване: България 2030.

Председател на този комитет е министърът на финансите, за членове са избрани заместник-министри от всички министерства в състава на държавното управление, началникът на политическия кабинет на заместител министър-председателя по ръководство на европейските средства, както и ръководителят на Национален статистически институт. 

Комитетът би трябвало да осигурява подготовката, осъществяването и отчитането на тригодишния проект за деяние за осъществяването на Националната стратегия за развиване: България 2030, и годишната му актуализация, съдържаща годишен доклад за осъществяването, прецизират от държавното управление. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР