В Държавната консолидационна компания /ДКК/ общият размер на сумите, възложени

...
В Държавната консолидационна компания /ДКК/ общият размер на сумите, възложени
Коментари Харесай

Министър Богданов: В ДКК близо 800 млн. лв. са възложени без обществени поръчки

„ В Държавната консолидационна компания /ДКК/ общият размер на сумите, предоставени без публични поръчки, непосредствено е почти 800 млн. лв.. “

Това сподели министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов пред „ NOVA “. По неговите думи тези възлагания са правени по-скоро от некомпетентни ръководители на тези сдружения и министърът не вижда директна политическа или друга интервенция в тях. Богданов добави, че шефове на някои държавни сдружения са харчили служебни пари за първокласни артикули и по тази причина са лимитирани средствата за представителни разноски .

„ Възстановихме 45 млн. лева назад към ДКК. Кредитът на ДКК – 126 млн., ще бъде погасен. Таргетът ни е до края на месеца да завърши транзакцията и да не плащаме лихви, тъй като 22 млн. лева са единствено лихвите, платени по този заем. Българските жители не би трябвало да ги заплащат “ , изясни още министърът.

По неговите думи от 80 души в бордовете на сдруженията под шапката на ДКК към този момент са 70 , а с преструктурирането могат да станат 20 души .

„ Сега мислим за бъдещето на тези предприятия “ , сподели още Богданов.

Относно Пловдивския панаир, министърът съобщи, че все още акциите му са обезпечени и страната има ясна тактика и визия за неговото бъдещо развиване.

По думите на Богданов управлението на Комисията за отбрана на потребителите /КЗП/ е компрометирано пред обществото и бизнеса и би трябвало да бъде заменено .

„ Кабинетът търси стабилно решение на проблема. Предложили сме екип, разискват се сега съответните кандидатури, чака се решението и на съда за промяната, която е осъществена от служебния кабинет “ , съобщи министърът.

Той уточни, че КЗП ще е главният орган, който ще пази ползите на потребителите при плавното прекосяване от лев към евро .

„ Много старания ще поставим да няма далавера при приемането на еврото. Важен е мониторингът на цените с Националния статистически институт, значимо е и КЗП да встъпи в ролята си “ , сподели още Богданов.

Относно влизането на страната ни в Шенген, министърът съобщи, че България систематично следва своите цели .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР