В Държавната дума на Руската федерация е внесен проект за

...
В Държавната дума на Руската федерация е внесен проект за
Коментари Харесай

Русия забранява независимите наблюдатели на избори

В Държавната дума на Руската федерация е импортиран план за изменение на Закона за главните гаранции за изборните права на жителите. Ако бъдат признати, те на процедура ще унищожат институцията на самостоятелните наблюдаващи на всички равнища на изборите.

Измененията ще лишават правото на пълномощниците на претендентите и на изборните сдружения, както и на представителите на медиите, които нямат трудови контракти с редакциите, да бъдат представлявани като наблюдаващи. Вестник „ Верстка “ отбелязва, че тези две категории са последните, които се употребяват от представителите на опозицията, с цел да следят какво се случва в изборните секции.

Автори на поправките са сенаторът Андрей Клишас и членовете на Думата Павел Крашенинников и Леонид Ивлев (всички от партията " Единна Русия " ).

Пълномощниците и представителите на медиите бяха последните публични категории участници в изборите, които можеха дейно да оказват помощ на опозицията в наблюдението. През предходните години Държавната дума анулира сходни функционалности на членовете без право на глас и мощно ограничи правата на формалните наблюдаващи - в този момент техните описи би трябвало да бъдат показани авансово на изборните комисии.

В същия пакет от промени създателите оферират да се позволи предварителното отзоваване на сенатори по искане на районните управляващи, които са ги делегирали. Предсрочното отзоваване ще бъде допустимо още една година след назначението на сенатора.

Два източника от Федералното заседание настояват, че сенатор Людмила Нарусова, вдовица на Анатолий Собчак и представител на изпълнителната власт в Тува, може да бъде " първият претендент за отзоваване " според промените. Вече е минала една година от преназначаването ѝ.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР