„В държавната администрация ще има промени. И те няма да

...
„В държавната администрация ще има промени. И те няма да
Коментари Харесай

Томислав Дончев обеща да намали голяма мъка за българите, ходенето по...

„ В държавната администрация ще има промени. И те няма да са единствено в това дали даден държавен чиновник ще е на друга позиция, или ще е на пазара на труда, търсейки работа, примерно като счетоводител или във компания от производството. Вероятно ще има съкращения на държавни чиновници, само че не това е огромната цел. Голямата цел е администрацията да работи по-добре и да ни коства по-малко пари. " Това съобщи пред Нова телевизия вицепремиерът Томислав Дончев.

Говори се за редуциране на всеки трети от актуалната държавна администрация и прекосяване към електронен вид на обслужване. Дончев разказа какво би трябвало да стане до 2020 година:

" В всеобщият случай, ползвайки административна услуга, ще можете да я ползвате на таблета си, а не на гише. Ще имате доста по-малко мотиви да ходите на гишета. " " Гражданин да взема документ от една администрация и да го носи в друга, е надълбоко порочно. Това значи, че той прави работа на пощальон сред две администрации. Това е бездънен недостатък в системата ", сподели още вицепремиерът.

" В предходните години не е вложено в главното - всичките регистри и архиви, които има, да бъдат електронизирани. до тях да има електронен достъп. Това е ключът на амортизационната промяна. Употребявам условно този израз, тъй като той е доста амортизиран ", сподели още Томислав Дончев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР