В Държавна агенция Национална сигурност“ не е постъпвала декларация във

...
В Държавна агенция Национална сигурност“ не е постъпвала декларация във
Коментари Харесай

ДАНС изпрати писмо до парламента във връзка с избора на нов управител на НЗОК

В Държавна организация „ Национална сигурност “ не е постъпвала декларация по отношение на действителния притежател на „ Балкан заем “ АД. Това се показва в публично писмо до ръководителя на Комисията по опазване на здравето в Народното събрание проф. доктор Костадин Ангелов във връзка с процедурата за избор на нов шеф на Националната здравноосигурителна каса. Процедурата беше открита на 14 юли.

Станимир Михайлов е единственият кандидат за шеф на НЗОК и беше повдигнат от парламентарната група на „ Продължаваме промяната - Демократична България “.

Документът, изпратен от ДАНС, по отношение на съществуването на подадена декларация по Закона за ограниченията против изпирането на пари от Станимир Михайлов в качеството му на акционер и изпълнителен шеф на компания „ Балкан заем “ АД, е публикуван на уеб страницата на Народното събрание.

В понеделник Михайлов беше изслушан в здравната комисия в Народното събрание. В отговор на въпрос на депутата от ПГ на ГЕРБ-СДС Валери Лачовски дали е укривал благосъстоятелност на фирма и за какво не е подал декларация в инструкции период, Станимир Михайлов отговори, че е разгласил кои са крайните притежатели на сдружението „ Балкан заем “ АД.

„ Независимо от името на компанията, тя в никакъв случай не се е занимавала с кредитна активност, тъй като в никакъв случай не е кандидатствала и не е получавала подобен лиценз от съответния регулатор. Тази компания се е занимавала само и единствено с консултантска активност, като размерите в работата ѝ са относително дребни. Като съветник през 2018 или 2019 година, по отношение на промени в Закона за ограниченията против изпирането на мръсните пари, аз персонално подписах уведомление-декларация до ДАНС, в което съм показал кои са крайните притежатели, с какво тъкмо се занимава компанията и всичката останала информация, която беше поискана “, сподели тогава Михайлов. По думите му юрисконсултът на компанията е пропуснал да подаде декларацията. „ Аз съм изпълнителен шеф. След като за това нещо подлежим на административна санкция, ние ще си я заплатим “, добави още Станимир Михайлов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР