В държави, пример за ваксинационна дисциплина, са с високи положителни

...
В държави, пример за ваксинационна дисциплина, са с високи положителни
Коментари Харесай

Доц. Атанас Мангъров: Данните за допълнителна смътност в България са с отрицателни стойности

В страни, образец за имунизационна дисциплинираност, са с високи позитивни стойности

1/3 от закупените от България ваксини против COVID-19 са употребявани (около 4,600 млн. дозиот близо 20 млн. дози закупени), всички останали дози най-вероятно няма да бъдат употребявани, поради статистиката за последната седмица, която сочи, че поставеният брой ваксини е 1900. Това разяснява пред медиите инфекционистът доцент Атанас Мангъров. Той означи, че у нас данните на Евростат за спомагателна смътност е с негативни стойности, съпоставена с страни с доста по-висок % имунизирани (за октомври -0,2%, за ноември -2,6%). За същите месеци спомагателната смъртност в страни като Гърция и Германия, Португалия, Швеция, Финландия, Англия, които бяха посочени като образец за имунизационна дисциплинираност, е с позитивни стойности. Подобни данни би трябвало да накарат тези, които се занимават с пазаруване и лансиране на имунизациите против COVID-19 да се замислят, уточни доцент Мангъров, като посочи, че не е наложително да търсим взаимозависимост сред високата смъртност и огромния % имунизирани.

Доц. Мангъров още веднъж акцентира неналичието на нужда от използване на ваксини против COVID-19 върху деца, поради подозрения за щета, ниска заболеваемост измежду тях, а и обстоятелството, че имунизациите не предотвратяват разпространяването на COVID-19.

Същевременно доцент Мангъров посъветва жителите да се имунизират против сезонен грип, като показа персонален опит в тази посока и акцентира, че имунизациите против COVID-19 и тези против сезонен грип няма нищо общо.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР