В държавата не могат да се провеждат чисто експертни решения.

...
В държавата не могат да се провеждат чисто експертни решения.
Коментари Харесай

Д-р Дечо Дечев разкри какво е състоянието на Здравната каса

В страната не могат да се организират чисто експертни решения. В даден град имаше родилно поделение, което за година имаше регистрирани 39 раждания. Това опонира на всички правила. Персоналът, с цел да поддържа подготовка, би трябвало да имам най-малко от 300 раждания на година. Персоналът е високо обезщетен, единствено с цел да няма напрежение в града. Това съобщи шефът на НЗОК доктор Дечо Дечев в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия.

Д-р Дечев отхвърли да съобщи името на града.

"Виждам позитив в демонополизацията на НЗОК. Всичко ще се промени. Касата е оплетена в бюрократични окови. Касата взема решения за 30 дни, които частници ще вземат за 3. Амбицията минава през промени в законите ", сподели още той.

"Състоянието на Здравната каса не е по-лошо от преди година. Има сфери с реализирани триумфи. Не можахме да решим генерални промени, които, в случай че се вкара новият модел, ще успеем ", разкри шефът на НЗОК.

"Илюзия е, че с по-малко запас ще догоним опазването на здравето на развитите страни, които влагат в пъти повече ", разяснява той.

"Даденият нов здравен модел не беше краен, а образцов ", приключи доктор Дечо Дечев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР