В ДАНС има хора, които работят за Русия и това

...
В ДАНС има хора, които работят за Русия и това
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Отдавна хора от ДАНС работят само за Русия

В ДАНС има хора, които работят за Русия и това не е от в този момент. Някои са по-очертани, други – не толкоз. Струва ми се, че Гешев прекомерно доста разчита на това, че в случай че разпознава Прокуратурата като антируска конструкция ще се резервира на поста, само че аз не бих разчитала на това. Това съобщи водачът на " Движение 21 " Татяна Дончева в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

По думите ѝ налице са упоритостите за проамериканска политика на кабинета.

Татяна Дончева проучва геополитическата конюнктура, в която се намираме сега.

„ Винаги огромните страни са се старали да внушат на по-малките, като нас, че изискуем васално държание и би трябвало да сме подчинени и наведени. Това проличава и от държанието на дипломат Митрофанова. Пита се нашето държавно управление къде се явява в ребуса с капиталовата компания, уличена във връзки с съветски олигарх. Беше ли нужна продажбата на единствената ни петролна рафинерия на Лукойл? “, пита се Дончева.

„ Смятам, че ние би трябвало да спрем да се самобичуваме за снишаването си, като държание. Ние сме дребна страна. Много е значимо да знаем къде и до по кое време да играем с друга страна. Сега, колкото са по-ожесточени връзките и двете велики сили, толкоз повече ще ни употребяват за проява на мощ “, предизвести тя.

„ Явно двете велики сили не са се разбрали чии сме. Ако България може да бъде преглътната Грузия и Украйна не могат. Има диалози, на които не може да се постави точка. Цар Борис е направил всичко допустимо да не вкара България във войната и дори е платил с живота си за това “, напомни Дончева.

Според нея службите ни за сигурност не са на нужното равнище.

„ Българските служби до към 2005-2006 година съумяха да бъдат приети от западноевропейските служби за сигурен сътрудник. След това имаше един интервал след идването на Бойко Борисов, когато бяха освободени стотици чиновници на ДАНС и сложиха млади и неподготвени фрагменти. След това ДАНС в никакъв случай не стъпи към този момент на крайници. Това все в миналото ще гръмне, както стана в Сарафово. Ние можем да имитираме някакви процеси, само че тогава атентата го проверяваха непознатите служби. Службите в този момент са обезсърчителен източник на информация “, предизвести Татяна Дончева.

Според нея промени в службите за сигурност са наложителни, изключително при започване на ръководството. Поне да оформят едно ядро. Това не може да стане от шестаците от Библиотекарския институт, акцентира тя.

На въпрос по какъв начин се оправя държавното управление, госпожа Дончева уточни: „ Оценки няма да давам. Драстичното сваляне на възрастовата граница на хората, занимаващи се с държавното ръководство крие големи опасности. Можем да се ориентираме към по-подготвени хора. Проблемът е, че на игрището няма играчи, а проблемите пред България са големи. Дойде времето да се запитаме какви енергийни източници имаме. Трябва да си създадем личния разбор какво да вършим в кратковременен проект ида го организираме “, прикани Дончева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР