В Дания започна най-голямото артилерийско учение от времето на Студената

...
В Дания започна най-голямото артилерийско учение от времето на Студената
Коментари Харесай

„Най-големите от Студената война: военни учения започват в Дания

В Дания стартира най-голямото артилерийско обучение от времето на Студената война, съобщава DR. Учението ще продължи четири дни покрай град Оксбьол в югозападна Ютландия, като в него ще вземат участие повече от 500 военни от осем съюзнически страни. В маневрите вземат участие бойци, военноморски сили, артилерия и бронирана техника, изключително внимание се обръща на артилерийските стрелби.

Основната цел е да се ревизира и усъвършенства съгласуваността на работата на силите на другите страни. Ученията бяха планувани авансово в този формат, само че съветската инвазия в Украйна актуализира този проблем, защото войната подсети на съдружниците за компликациите на войната с висока активност и огромната роля на артилерията във войни, където постоянните армии с цялостен набор от оръжията се изправят едно против друго.

На 27 март в Молдова започнаха военни учения, в които ще вземат участие военнослужещи на три страни от блока НАТО - Съединени американски щати, Англия и Румъния. Целта на маневрите е образование и обмяна на опит на бойци от молдовските, румънските, американските и английските специфични сили.

Припомняме, че на 15 март Русия, Иран и Китай започнаха взаимни военноморски учения . Министерството на защитата на Китайската национална република съобщи, че маневрите ще допринесат за „ задълбочаване на практическото съдействие сред военноморските сили на участващите страни “.

Военновъздушните сили на Швеция, Норвегия, Финландия и Дания на 24 март се споразумяха за задачата да създадат единна северна система за противовъздушна защита. На 16 март командирите на военновъздушните сили на тези страни подписаха декларация за желание за задълбочаване на съдействието за основаване на единна идея за взаимни въздушни интервенции.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР