В Дания ще пускат трансгратични любовни двойки да се срещат,

...
В Дания ще пускат трансгратични любовни двойки да се срещат,
Коментари Харесай

Починалите от COVID-19 в Швеция са над 4000

В Дания ще пускат трансгратични любовни двойки да се срещат, в случай че покажат фотоси или писма

Броят на умрелите в Швеция от COVID-19, причиняваното от новия ковид заболяване, надвиши 4000, съобщи Ройтерс, като се базира на управляващите.

Агенцията за публично опазване на здравето заяви през днешния ден за 31 смъртни случая в страната през последното денонощие. С това общият брой на умрелите в Швеция е достигнал 4029.

С записаните 384 нови случая на заразяване доказаните инфектирани към този момент са 33 843, предава Българска телеграфна агенция.

Швеция възприе по-мек метод в битката с ковид, като заложи повече на доброволното обществено разграничаване и положителната хигиена, отбелязва Ройтерс.

Смъртните случаи в страната са в пъти повече, в сравнение с в скандинавските й съседи, само че са по-малко от тези в тежко наранени страни като Испания и Англия. Последните постановиха строги ограничения за обществено разграничаване, само че едвам когато вирусът се бе популяризирал съществено на тяхна територия.

Дания смекчи през днешния ден граничния надзор със скандинавските страни и Германия, съобщи още Ройтерс.

Тя разреши на трансгранични любовни двойки да се виждат, само че единствено в случай че потвърдят, че в действителност имат връзка от най-малко шест месеца, като покажат фотоси или писма.

Дания забрани влизането на чужденци на 14 март, с цел да ограничи разпространяването на новия ковид. Оттогава се появиха фрагменти с възрастни двойки, които се държат за ръце или пият кафе от двете страни на границата с Германия, напомня Ройтерс.

Броят на записаните инфектирани с ковид в Дания се усили с 37 през последното денонощие, достигайки общо 11 387, заяви през днешния ден Държавният институт за битка с инфекциозните болести, представен от ТАСС.

Само един човек е умрял в страната от COVID-19 за миналите 24 часа. Смъртните случаи в Дания са достигнали 563.

Финландското държавно управление заяви през днешния ден, че ще похарчи 100 милиона евро за защитни средства и апарати за командно дишане от юни до август, съобщи още Ройтерс.

Поръчките ще бъдат направени в границите на битката с ковид и с цел да има подготвеност за възможен растеж на търсенето на такива артикули.

Разпространението на болестта във Финландия се забавя.

Днес управляващите оповестиха единствено за 20 нови инфектирани и един умрял през последното денонощие. С това общият брой на случаите във Финландия доближи 6599, от които 308 са приключили съдбовно.

Норвегия заяви през днешния ден единствено за шестима нови инфектирани през последното денонощие, съобщи ТАСС, като се базира на националния Институт по опазване на здравето.

Потвърдените случаи в страната към този момент са 8352. Броят на умрелите остава неизменен - 235. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР