В Дания показаха необичаен начин за получаване на коледно дърво.

...
В Дания показаха необичаен начин за получаване на коледно дърво.
Коментари Харесай

Елхи от моливи отглеждат в Дания

В Дания демонстрираха необикновен метод за приемане на коледно дърво. Един от стартъпите в страната стартира продажба на моливи, от които след износването им европейците ще могат да отглеждат празнично дърво, написа " Евронюз ".

Моливите са направени от екологично чиста дървесина и имат нетоксична графитна вътрешност. В основата му е сложена биокапсула със семена. След като хората употребяват молива, би трябвало да го засадят в саксия или кашпа с пръст и да се грижат за него като за нормално растение. Освен коледната елха, линията Sprout включва семена на чери домати и няколко типа стайни цветя.

От компанията означават, че годишно по света се употребяват 14 милиарда моливи, за производството на които се изсичат 82 000 дървета. Тези растения обаче са значими в битката против световното стопляне, тъй като улавят въглеродните излъчвания и отделят О2, както и обезпечават устойчивостта на екосистемата. За да се спасят дърветата от заличаване, от стартъпа вземат решение да стартират произвеждане на принадлежности за писане без боклуци.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР