В Дания булка с фатален мозъчен тумор се омъжи и

...
В Дания булка с фатален мозъчен тумор се омъжи и
Коментари Харесай

Фатално болна булка се омъжи и почина 15 минути след сватбата

В Дания младоженка с съдбовен мозъчен израстък се омъжи и умря 15 минути след сватбата. Неутешимият брачен партньор описа нейната история пред Metro.

През лятото на 2018 година 41-годишната Лу Тулин Симонсен, която се преместила от от Дания, и 49-годишният лондончанин Шаф Прабатани чествали своята 10-годишнина, когато дамата почнала да се оплаква от главоболие. Скоро зрението й се влошило и тя отишла на доктор, само че те не могли да й кажат нищо разбираемо.

Към октомври непрекъснато й се гадело и съвсем нищо не виждала. Тя още веднъж се обърнала към терапевт, след известно време се подложила на компютърна томография и била диагностицирана с раков мозъчен израстък.

Лекарите планували, че й остават една или две години живот. Симонсен претърпяла 30 сесии лъчетерапия и туморът спрял да се държи толкоз нападателно. Тогава Прабатани решил да извърши главното предпочитание на неизлечимо болната си обичана и през януари 2019 година й предложил брак. Преди това той изрично отказвал да се дами, макар желанието на партньорката си, защото го считал за елементарна условност. Симонсен вярвала в нейното възобновяване и желала да се оженят, когато победи рака.

През август 2019 година двойката пътувала до Дания, с цел да посети роднините на булката. По време на пътуването тя се влошавала и младоженецът настоял да се оженят тъкмо там. Те съумели да провеждат церемонията за една седмица. На 12 август Симонсен и Прабатани станали брачен партньор и брачна половинка. 15 минути след церемонията датчанката умряла.

В памет на брачната половинка си Прабатани отвори дребна улична библиотека близо до къщата: шкафче с книги и надпис „ Малката библиотека на Лу”. Вдовецът признава, че умрялата доста обичала да чете и затова би оценила подобен метод да уважи паметта й.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР