В дългосрочната стратегия за енергийното развитие на България да бъде

...
В дългосрочната стратегия за енергийното развитие на България да бъде
Коментари Харесай

Българското ядрено дружество иска нова енергийна стратегия, запазване на блоковете в АЕЦ Козлодуй и изграждане на АЕЦ Белене


В дълготрайната тактика за енергийното развиване на България да бъде включено запазването на настоящите и намиращите се в напреднал етап на реализация нови нуклеарни блокове на площадките на АЕЦ " Козлодуй " и АЕЦ " Белене ", както и развиването на нови, още по-съвременни, нуклеарни мощности. За това упорстват от Българско нуклеарно сдружение /БЯД/ в отворено писмо до премиера, президента и депутатите от Народното събрание, предава Българска телеграфна агенция.

От организацията акцентират, че по технико-икономически съображения се постанова атомната сила да продължи да бъде гръбнак на националната сила, както и че към този момент тя е единственият потвърдил се по едно и също време екологичен, благонадежден и наличен източник на електрическа енергия за България.

По мнението на нуклеарното сдружение за по-голяма бистрота, аргументираност и последователност в енергийната политика на България, следва да се създаде нова Енергийна тактика от водещи в страната учени и енергийни специалисти. Документът би трябвало да се подложи на публично разискване, да се одобри от Народното събрание на страната и да стане основа на бъдещото развиване на региона във времевия интервал до 2030 и в дълготраен проект до 2050 година, се показва още в писмото.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР