В дългосрочен план орехите могат да доведат до намаляване на

...
В дългосрочен план орехите могат да доведат до намаляване на
Коментари Харесай

Орехите може да намалят лошия холестерол

В дълготраен проект орехите могат да доведат до понижаване на неприятния (LDL) холестерол. Това демонстрира изследване, оповестено във водещото списание „ Circulation “ на Американската сърдечна асоциация, представено от БГНЕС.
Орехите имат резултат върху холестерола при възрастни хора. Консумацията на половин чаша с орехи в продължение на две години, е довела до понижаване на общия брой на LDL частиците, свързани с атеросклерозата, която поражда вследствие на натрупването на мастни отлагания в артериите.

„ Орехите имат най-благоприятен състав на хранителни субстанции, в това число обилни количества алфа-линоленова киселина, растителни омега-3 мастни киселини, полифеноли и фитомелатонин. Редовната консумация на орехи може освен да намали равнищата на LDL холестерола, само че също по този начин може да направи LDL частиците по-малко склонни да „ навлизат “ в артериите”, разяснява един от участниците в проучването доктор Емилио Рос.

В изследването са взели участие 636 души на възраст от 63 до 79 години. Около 32% от тях са приемали медикаменти за намаление на високото кръвно налягане, което е особено за тази възрастова група.
Едната група не е консумирала орехи, а другата е добавяла половин чаша към ежедневното си хранене. Тези участници, които консумирали орехи, понижили равнищата си на LDL холестерола приблизително с 4,3 мг на децилитър (mg/dl) и общия холестерол приблизително с 8,5 mg/dl. Те също по този начин понижили броя на общите LDL частици с 4,3% и дребните LDL частици с 6,1%.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР