В дългогодишната си кариера като политик познавам лично всички министър-председатели

...
В дългогодишната си кариера като политик познавам лично всички министър-председатели
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Нито едно от твърденията на премиера за Пеевски не е вярно

В дългогодишната си кариера като политик познавам персонално всички министър-председатели на България, президенти и всички значими обществено-политически персони. За първи път слушам и виждам министър председател да се държи по този метод. Да смесва журналистически следствия, медийни изявления с откровени неистини.

Това се споделя в позиция на Йордан Цонев, зам.-председателя на Движение за права и свободи и зам.-председател на ПГ на Движение за права и свободи. Тя е по отношение на изявленията на премиера Кирил Петков и въпросите, които той разгласи, че ще зададе на прокуратурата. Сред тях има и такива, свързани с името на Делян Пеевски.



Първо - медийните изявления са хубаво нещо, само че аз бих могъл да изброя няколко десетки, които са потвърдено погрешни. И то тъкмо от изданията на олигарха и медиен монополист Иво Прокопиев, на които той се базира. Второ – по тематиката Магнитски мисля, че Движение за права и свободи с господин Пеевски задоволително ясно осветлихме целия развой и че не сме съгласни с нито едно от посочените в претекстовете изказвания . Като съответно в границите на пълномощията си поискахме отговори от всички държавни органи и получихме от всички тях негативни мнения, че при тях не се съдържат данни за осъществени от господин Пеевски действия, разказани в претекстовете по глобата “Магнитски ”, показва Йордан Цонев.

И с цел да опресня паметта на министър-председателя, ще напомня отговора, който той даде на мой въпрос, заложен му на 19 август 2021 година и получен на 26-ти август, където той споделя буквално “извън свързаността с заема на Булгартабак, където господин Пеевски е бил миноритарен акционер, ние не видяхме непосредствено присъединяване на господин Делян Пеевски с други кредитополучатели ", добавя в позицията си националният представител от Движение за права и свободи. И още:

Ние, като народни представители от ПГ на Движение за права и свободи сме създали голям брой законодателни начинания по повод и на така наречен “златни паспорти ”, където поискахме цялостно следствие и лишаване на дадените непозволено капиталови поданства и наказване на отговорните. Буди извънредно учудване обстоятелството, че откакто и Министерство на вътрешните работи и ДАНС и Приходната организация, както и всички държавни институции, които се борят с корупцията са от 8 месеца на практика в ръцете на сегашната власт, министър председателят към момента приказва въз основата на журналистически следствия и публикации във вестниците , вместо да борави с съответни обстоятелства и доказателства за лицата и по тематиките, за които приказва.

От цялата документи и всички питания, с които разполагам, дръзвам да настоявам, че нито едно от изказванията на премиера за господин Пеевски не е правилно.
Призовавам го вместо да приказва празни приказки да потвърди изказванията си. Цялата изпълнителна власт е в негови ръце.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР