В далечното бъдеще сутрешната ни чаша кафе ще може не

...
В далечното бъдеще сутрешната ни чаша кафе ще може не
Коментари Харесай

Учени използват кофеин за борбата с диабета


В далечното бъдеще утринната ни чаша кафе ще може освен да освежава мозъка ни, само че и да въздейства върху гените . Тази оптимистична прогноза показват някои биолози в Швейцария.

Екип, управителен от Мартин Фюсенегер - професор по биотехнологии и биоинженерство в Базел, демонстрира, че кофеинът може да се употребява за задействане на синтетични генетични схеми. Те, от своя страна, могат могат да създадат потребни неща за нас - даже да поправят или лекуват медицински положения.

Като доказателство за концепцията, екипът преглежда възможна сполучлива система за лекуване на диабет вид 2 в свое лабораторно проучване. В него е открито, че кофеинът задейства синтетична генетична система в клетките. Това води до производството на хормон, който подтиква произвеждането на инсулин и намалява равнищата на кръвната захар. По този метод сполучливо повлиява контрола над заболяването.

Установено е също, че ежедневната приложимост на кофеин не предизвиква здравословни проблеми, като нараснал сърдечен темп или рисково ниски равнища на кръвната захар.

Кофеинът, въпреки това, е нетоксичен, на ниска цена за произвеждане и участва единствено в съответни питиета. Освен кафе и чай, се среща и в колата, енергийните питиета и други Колко е известен за приложимост, можем да съдим по това какъв брой милиарда чаши кафе се продават всеки ден по целия свят.

"Използвайки рутинните културни привички, терапиите, основани на такива системи, би трябвало безпроблемно да се интегрират в метода на живот на хората и да станат основен дирек, върху който новото потомство персонализирана медицина може да се построява, настояват от екипа. "

Свързани публикации.. Кофеин – по какъв начин работи на мозъка и тялото? 1 Кофеинът не води до разстройства в сърцетуптенето 0 Грешки в ДНК предизвикват диабет вид 2 0

Въпреки това, съществуват още голям брой характерни въпроси, които би трябвало да бъдат създадени, преди да се стигне до дефинитивно умозаключение. Трябва да продължат изследванията за цялостната сигурност от всекидневната приложимост на кофеинови питиета, дълготрайност на потреблението, евентуално разстройство на съня и други

Фюсенегер и неговият екип са оптимисти, че данните от изследването им биха могли да бъдат употребявани за лечения в бъдеще. Те даже допускат, че при по-нататъшно задълбочено проучване, ще могат да генерират персонализирани системи , съответстващи на желанията на всеки пациент.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР