В далечната 1982 година едно малко момче от Балчик получава

...
В далечната 1982 година едно малко момче от Балчик получава
Коментари Харесай

Онлайн курс ни учи как се създават видеоигри | Видеоигрите като професия - от къде да започнем и как да успеем

В далечната 1982 година едно малко момче от Балчик получава като подарък своята първа гейм подпора. Трийсет и няколко години по-късно това момче издава своята първа видеоигра. Днес тя е в компютрите и конзолите и хиляди играчи по целия свят. Пътят към постигането на тази фантазия е дълъг и нелек, само че Ивайло Коралски върви по него, воден от пристрастеността си към гейминга.

Преди да стартира да създава игри, той е разпален състезател и един от основателите на списанието NeoGamer - първото в България, което преглежда наедно PC игри и конзолни платформи – чиято редакция се намира във Варна. Следва паметното геймърско списание Gamers’ Workshop, на което е основен редактор. След години на проучване на промишлеността за развлекателен програмен продукт, той се взема решение на идната значима стъпка – да сътвори своя игра и да отвори гейм студио. Разработването на видеоигра от дребен екип (двама души) се оказва съществено предизвикателство, само че след няколко години неотклонен труд и безсънни нощи първата им игра „ Elea ” прави своя дебют.

Тъй като екипът е дребен, на Ивайло му се постанова да премине персонално през всеки аспект от правенето на един развлекателен софтуерен артикул - геймплей скриптове, сюжет, осветяване, тон, продуциране и други Това му дава необятен взор върху процеса по основаването на видеоигри. Той е подготвен да предава знанията и опита си на хора, които биха желали да създадат своите първи стъпки в game development-a.

Коралски ще бъде един от лекторите в, който се провежда от. Академията е единственото у нас и в района, образователно заведение, което приготвя студенти за работа в цифровата развлекателна промишленост.

Курсът стартира на 8 февруари и ще продължи до 23 февруари . В рамките на 11 лекции водещи лица от гейм промишлеността у нас и в чужбина ще споделят своя опит и професионален път в създаването на видеоигри . Участниците ще се срещнат с перспективната промишленост на игрите и ще научат от първа ръка по какъв начин протича процесът по основаване на едно заглавие. Те ще схванат какви са особеностите на другите стадии от създаването на видеоигри и каква е разликата в метода на работа в огромните и дребни (инди) студиа.

Курсът е подобаващ за всички, които имат интерес към видеоигрите и се чудят дали кариера в гейм промишлеността би била подобаваща за тях – възпитаници, учители, родители и млади експерти.

Специално за читателите на Moreto.net до края на месец Януари от ARC Academy дават 30% отстъпка от цената на курса с промокод moreto . За да се възползвате от нея, е належащо да въведете кода .
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР