В дълбоките дъждовни гори на Амазония е съществувала древна цивилизация.

...
В дълбоките дъждовни гори на Амазония е съществувала древна цивилизация.
Коментари Харесай

Изгубеният древен град в Амазония

В дълбоките дъждовни гори на Амазония е съществувала антична цивилизация. Известно е, че хората, живели тогава, имали доста познания за строителството. Структурите, които строили, били толкоз величествени, че част от тях са се запазили и до през днешния ден.

През 1753 година е оповестен ръкопис в Рио де Жанейро, в който се разказва по какъв начин група откриватели инцидентно се натъкнали на превъзходен каменен град , който се намирал някъде в средата на екзотичните дъждовни гори. По-късно документът е наименуван „ Ръкопис 512 “ и е употребен надали не като управление за проучване и изследвания на тези, които през идващите години се се опитвали да открият мистериозния каменен град.

В ръкописа се споделя историята на изгубения град в Амазония. Той имал необятни бетонни улици, пътища и къщи. Част от ръкописа била изписана с антични писмени знаци, които учените не съумели да разшифроват.

Всичко това приказва за високо развита цивилизация, само че остава въпроса - какво се е случило с хората от този град?

Днес територията на дъждовните амазонски гори е извънредно обширна, необятна, мъчно проходима и изпълнена с рискове. Вероятността в голямата джунгла да има остатъци от античен, преуспяващ в предишното град, не може да се изключи.-->
 Амазония ThinkStock/Getty Images
Друго, което разказва „ Ръкопис 512 “ е, че като че ли градът е бил построен от разнообразни цивилизации, защото тук-там строителствата се различавало доста. Имало и строителни елементи, които не можели да се обвържат с никой архитектурен жанр. Авторът на ръкописа написа още, че всички къщи в мистериозният град като че ли били изцяло идентични и свързани една с друга.

Екипът разкрил и торба със златни монети, както и изрисувани писмени знаци на разнообразни места в града.

През 1925 година един от най-известните откриватели на античния град, Пърси Фосет , се потопил в джунглите на Бразилия за да открие тайнствения град, който той нарекъл Z. Групата на Фосет изчезнала без диря.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР