В Дълбините на душата“ с Румяна ХалачеваНа 6 юни (вторник)

...
В Дълбините на душата“ с Румяна ХалачеваНа 6 юни (вторник)
Коментари Харесай

Събития в Библиотеката през юни

В „ Дълбините на душата “ с Румяна Халачева

На 6 юни (вторник) от 18:00 ч. в Читалня (синя) І етаж Румяна Халачева чака своите читатели с новата си книга „ Дълбините на душата “. Един разказ за българския дух, за силата на любовта и прошката, за Божествената същина на всеки от нас, която ни дава опция да променяме себе си и света.

Акордеонен концерт

На 7 юни (сряда) от 18:00 ч. във предверие ІІ етаж заповядайте на Концерта на акордеонисти от Национално учебно заведение за фолклорни изкуства „ Филип Кутев “, Котел с началник Пламен Димитров.

Участват: Цветан Стоянов, Божидар Кържин, Цветомир Димитров, Цветомир Костадинов и Никола Маринов

В програмата: Дж. Гард, Холминов, Паганини, Ришард Галиано и национална музика

Вход свободен

Как посредством храната да направляваме някои хронични заболявания

Библиотеката възражда клуб „ Здраве “ с потребни срещи и беседи с русенски лекари и медицински лица. На 8 юни (четвъртък) от 18:00 ч. в Читалня (синя) І етаж доктор Татяна Матева ще гостува с тематиката „ Как посредством храната да направляваме някои хронични заболявания ”.

Сол и пипер

На 14 юни (сряда) от 18:00 ч. във фоайето на ІІ етаж е срещата с хумористичните прозрения на Хачик Лебикян, прочут на русенци като създател на краеведски проучвания и сатирични книги. Представя го показа Крум Гергицов, а посетител ще бъде известният сатирик Михаил Вешим.

IV Национален юношески конгрес „ Арнаудови срещи. Пътят към познанието “ 2023

На 24 юни (събота) ще се организира IV Национален юношески конгрес „ Арнаудови срещи. Пътят към познанието “ 2023. Организатори са Регионална библиотека „ Любен Каравелов “ и Сдружение „ Културни пространства “ в партньорство с Регионално ръководство на образованието – Русе. Конференцията се финансира по Програма „ Култура “ на Община Русе.

50 разработки на повече от 100 възпитаници, учители-млади експерти и студенти ще се състезават за огромната премия – Знак на форума, в тематичните посоки: Литература; Български фолклор; Изкуства; История; Философия; География; Интердисциплинарни проучвания.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР