В Дъблин бяха арестувани 19 души по време на антиимигрантска

...
В Дъблин бяха арестувани 19 души по време на антиимигрантска
Коментари Харесай

19 арестувани в Дъблин

В Дъблин бяха задържани 19 души по време на антиимигрантска проява в центъра на ирландската столица.

В Ирландия настаняването на мигранти се трансформира в изключително сензитивен въпрос.

По данни на публицист от Агенция Франс Прес към 500 души са минали през центъра на ирландската столица. Демонстрантите се насочиха към Народното събрание, само че бяха възпрепятствани да се приближат прекомерно покрай него от полицейски кордон.

" В рамките на днешната интервенция бяха задържани общо деветнадесет души ".

Това се споделя в изказване на полицията, без да се дават повече детайлности. Не се оповестява за потърпевши .

" Ние не сме расисти, оказваме помощ на същинските бежанци, само че първо би трябвало да се погрижим за личния си ирландски народ ", съобщи пред Агенция Франс Прес 57-годишният Брайън Гариган, който държеше афиш с надпис " Ирландският живот има значение ".

По продължение на маршрута се бяха събрали контрадемонстранти против расизма .

През последните години в Ирландия се следи повишаване на антиимиграционните настроения.

През ноември 2023 година столицата беше разтърсена от невиждани вълнения , за които управляващите упрекнаха извънредно десни пропагандатори, откакто при нахлуване с нож от ирландец от задграничен генезис бяха ранени четирима души, в това число три деца.

Ирландското държавно управление е изправено пред увеличение на броя на търсещите леговище, идващи в Ирландия, в миг, когато страната от дълго време страда от дефицит на жилища.

Според държавни данни през първите шест месеца на 2024 година б роят на търсещите леговище в Ирландия е достигнал над 10 500 души , което е съвсем два пъти повече от записания през същия интервал на предходната година. Увеличават се и случаите на подпалване на здания, предопределени за настаняване на търсещите леговище в Ирландия, като от 2023 година насам в тези центрове са зародили няколко десетки пожара .
 Ирландия пред нови избори тази година
Ирландия пред нови избори тази година

Вотът за европарламент освободи депутатски места в националното национално заседание

Очаква се имиграцията да бъде един от главните въпроси на парламентарните избори в Ирландия, които би трябвало да се проведат до март 2025 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР