В чужбина се заминава само, ако мама и тати имат

...
В чужбина се заминава само, ако мама и тати имат
Коментари Харесай

5 мита за българите във Великобритания

В чужбина се отпътува единствено, в случай че мама и тати имат парички
Беше време, когато би трябвало да си наследник на някой от Централен комитет, с цел да заминеш на открито. Богатите на всички места по света имат по-лесен достъп до по-добро обучение от останалите. Това не значи, че единствено те имат тези благоприятни условия.

Има най-различни варианти интелигентен човек без финансови благоприятни условия да получи положително обучение – стипендия от университета, да вземем за пример. Да загатваме ли, че бакалавърът в Харвард може да ти е безвъзмезден, в случай че университетът те одобри и ти отпускат стипендия от 40,000 $ на година, която покрива всичките ти разноски за живот. Има разновидности за нисколихвен или безлихвен заем от образователните заведения или Европейския съюз. Да не приказваме за страните, където образованието е гратис или много на ниска цена и човек може да се устоя, до момента в който работи като студент. Не би трябвало да забравяме, че образованието е инвестиция в бъдещето ти и от теб зависи какъв брой си подготвен да отделиш от своето време, пари и старания, написа novini.london.

Образованието в чужбина ти подсигурява суперсили и съвършената позиция
Образование в България, чужбина или Луната не подсигурява безусловно нищо на безусловно никого. Показва единствено, че някой е прекарал известно време над учебниците и е взел едни изпити. Това доста рядко прави който и да било експерт по нещо. Както хората са споделили – " процедура му е майката ". Наистина има доста хора с неправилна визия, че завършиш ли в Харвард примерно автоматизирано ставаш шефче в България или другаде по света. Да, но не. Ако завършиш акварелно изкуство в Харвард имаш също толкоз огромен късмет да останеш незает, колкото и човек приключил в Горно Нанадолнище, просто тъй като такава компетентност не се търси или пък е ниско платена. Освен в случай че не успееш самичък да си създадеш благоприятни условия в тази сфера.

Животът в чужбина е по-лесен
Без искания за Paradise City, София не е най-лошото място за живеене. Пловдив, Варна и Бургас също не са. Извън най-големите градове също не царува безконечен мрак. И тук има хора, които мислят обикновено, работят съответно и не се тормозят да си кажат мнението. Има и от тези другите, също както и в Лондон, Виена, Париж или Хамбург.

Никой не се връща да работи в България, откакто е учил в чужбина, в случай че се е провалил
Тук може да шокираме хора със едва сърце, тъй че апелирам да не четат нататък. В избора на място за живот има доста параметри и нормално парите не постоянно са главният. Шок! Стандартът на живот е доста по-голям за множеството хора и за него има доста и разнородни фактори. Защо би се върнал човек, който може да взима 1000 или 1500 евро заплата в Западна Европа? Да забележим – харесва България; държи на приятелите си; желае да е близо до фамилията си, а не да ги изостави; желае да развие бизнес тук, тъй като има доста неразвити ниши или пък е родолюбец, които има вяра че може да помогне с това което е научил на открито. Не е задоволително? Да пробваме финансово-социални фактори: не му се заплащат 30-40% налог върху заплата, безверен наем в мизерно гето и всичко това, до момента в който го третират като човек от четвъртия свят поради това че е чужденец? Да не приказваме, че има органичена обществена среда и съвсем никаква фамилна поддръжка наоколо.

Хората в България са невъзпитани и намусени, в чужбина – не
Да, факт е, че британците са една концепция по-мили и възпитани от българите, само че това в никой случай не ви подсигурява благо отношение непременно. Ако не се адаптирате или не си говорите с хората, в чиято страна се намирате, доста мъчно ще ги накарате да бъдат благи с вас, подсигуряваме ви.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР