В чужбина българските шофьори са стриктни в даването на път

...
В чужбина българските шофьори са стриктни в даването на път
Коментари Харесай

Мария Ботева, Пътна полиция: Българските шофьори дават път на пешеходците само в чужбина и в големите ни градове

В чужбина българските водачи са прецизни в даването на път на пешеходци на местата за секване. Те постъпват по този метод и в огромните български градове като София или Варна. Но в по-малките обитаеми места държанието им е напълно друго, това изясни по Нова телевизия гл. контрольор Мария Ботева от Пътна полиция.

Шофьорите в по-малките градове и селата получават чувството, че са на своя територия и че надали не имат “право ” да минат по-бързо от пресичащите хора, акцентира тя.



Гл. контрольор Ботева разяснява статистическите данни, които сочат растеж на пътните катастрофи. През предходната година пътните произшествия с потърпевши са с 8% от миналата 2021 година. До началото на август тази година пък броят им е с 6,8% повече по отношение на 2022 година.

Тя акцентира, че чисто статистически, резултат под 10% не се приема за “скок ” на произшествията. “Когато обаче става въпрос за човешки животи и увреждания от произшествия на пътя всеки % нарастване е значим ”, добави гл. контрольор Ботева.



Тя разяснява също, че данните за ПТП в годините от 2017 - 2022 година са почти същите като за предходния интервал. Това обаче се дължи най-много на обстановката през 2020, когато поради пандемията имаше поредност от ограничавания, които доведоха до понижаване на трафика като цяло, а с това и на произшествията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР