В читалище в кв. Галата“ ще бъде обособен модерен морски

...
В читалище в кв. Галата“ ще бъде обособен модерен морски
Коментари Харесай

Варненско читалище се превръща в модерен морски образователен център

 В читалище в кв. " Галата “ ще бъде самостоятелен съвременен морски учебен център за деца и възпитаници, стана ясно на конференция в Областния информативен център-Варна.

Новата инвестиция е част от плана " Създаване на морски учебен център, възобновяване и съоръжение на НЧ " Васил Левски - Галата 1927 “, гр. Варна “. Той се финансира от Програмата за морско дело и риболовство 2014-2020г. посредством Местна инициативна рибарска група " Варна, регион Аспарухово-Белослав-Аксаково “. Бюджетът на плана е 382 676, 57 лева без Данък добавена стойност, 100% безплатна финансова помощ. Бенефициент е Община Варна, регион " Аспарухово “.

Морският учебен център ще бъде ситуиран на първия етаж в Народно читалище " Васил Левски- 1927 “ в кв. " Галата “. Идеята е той да събира младежи с интерес към морските науки. Капацитетът му ще бъде 10 места. Децата, които ще го посещават, ще бъдат подбирани от управлението на читалището, изясни Росица Борисова – началник на плана. С европейските средства ще бъде изработен ремонт на фасадата на читалището, всички зали и пространства ще бъдат актуализирани. Ще бъдат доставени обзавеждане и компютърно съоръжение за морския център, ще се обезпечи налична среда за хора в неравностойно състояние. Предстои реновиране на концертната зала, сцената и балкона, санитарните възли. Предвидени са замяна на осветлението и вратите и полагане на нови настилки.

През септември е определена компания реализатор и строително-монтажните действия към този момент са почнали. Очаква се те да приключат в края на тази година, а морският учебен център да отвори порти при започване на 2021г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР