В Чирпан хората не искат земята да се продава на

...
В Чирпан хората не искат земята да се продава на
Коментари Харесай

Гьоков: Наесен ще бъде внесен законопроект за арендните отношения

В Чирпан хората не желаят земята да се продава на чужденци.

Хората от чирпанско желаят налично опазване на здравето и обективна пенсионна промяна, заключи зам.-председателят на обществената комисия в 44 Народно събрание Георги Гьоков въпросите след приемните, които организира в община Чирпан. В нея се включиха и ръководителят на Общински съвет-Чирпан Даниела Драгийска и общинският консултант на левицата Гено Генов. Десетки споделиха своите проблеми и се оплакаха от неналичието на държавни ограничения за справяне с демографската злополука.

„ Как ще се реши казуса, когато младите дават 200 лева при ортодонт, не ги обезпечават работодателите, а и заплатите са ниски ", разясниха наболелите проблеми пристигналите в приемната. Те заръчаха на Гьоков Народното събрание да гласоподава закони, които да предизвикват занаят в селата, младите да не напущат страната, с цел да търсят работа зад граница. „ Субсидиите да се насочат към трайните насаждения и поливните съоръжения, както и смяна в арендните връзки, това е предлагането на Българска социалистическа партия ", акцентира Гьоков по тематиката селско стопанство и показа, че наесен ще бъде импортиран законопроект, уреждащ арендните връзки, който приготвят със Светла Бъчварова.

„ Трябва да има механизъм, по който да защитим безразборната продажба на земя, да вземем за пример да се дефинира минимална продажна цена и тя да не отива в ръцете на чужденци ", предложиха строго жителите на с. Рупките. Те показаха своето неодобрение от неизпълнените предизборни обещания на Обединените патриоти за 300лв. минимална пенсия. Хората благодариха на депутата, че пази техните права и се надяват още веднъж да бъде подложен въпроса с преизчисляването на пенсиите. Гьоков е подготвил редица парламентарни питания и начинания, свързани с дългогодишните проблеми на жителите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР