В четвртък вечер стана ясна финалната осмица на Премиър лигата

...
В четвртък вечер стана ясна финалната осмица на Премиър лигата
Коментари Харесай

Ясна е финалната осмица в Премиър лигата по дартс

В четвртък вечер стана ясна финалната осмица на Премиър лигата по дартс на РDC (Професионалната дартс корпорация). В решаващата девета вечер в Ливърпул научихме имената на първите двама отпадащи от шампионата. Това са Гъруин Прайс и Менсур Сульович.

Сульович имаше късмет да остане в шампионата, само че се нуждаеше от победа в последния си мач със международния №1 Майкъл Ван Гервен. Австриецът обаче нямаше нужната класа да пребори Майти Майк и загуби с 4:7. Така той приключи с 4 точки на 9-ата позиция.

Прайс на процедура нямаше късмет за продължение напред още след предния кръг. И през днешния ден той по този начин и не съумя да запише първата си победа в Премиър лигата и завърши присъединяване си с 2 равенства и 2 точки на последната 10-та позиция. В послединя си мач той загуби с 3:7 от Саймън Уитлок.

До последно за мястото си в топ 8 трябваше да трепери международният №2 Питър Райт, който сподели доста съмнения в изявите си в Премиър лигата. Равенството в предишния кръг с Уитлок му даде точка преимущество пред Сульович, а в последния си мач Снейкбайт съумя да направи още едно реми с Дарил Гърни и се добра до заветната 8-а позиция с 6 точки в актива си.

В другите мачове в четвъртък вечер международният първенец Роб Крос победи със 7:5 Гари Андерсън, а Майкъл Смит размаза със 7:0 Реймънд ван Барневелд.

Така след първия стадий на шампионата лидер в класирането е Майкъл ван Гервен с 16 точки, пред Майкъл Смит с 14 и Роб Крос с 12.

Here is how the @unibet Premier League table shapes up after Judgement Night here in Liverpool.

Mensur Suljovic and Gerwyn Price are eliminated! pic.twitter.com/CiI8e3y5Ye
— PDC Darts (@OfficialPDC) April 5, 2018
Втората фаза на конкуренцията продължава на 12 април в Шефийлд. В нея осемте останали играчи още веднъж ще играят всеки против всеки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР