В четвъртък вечерта изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск изнесе

...
В четвъртък вечерта изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск изнесе
Коментари Харесай

Мъск: Производството на автомобили Tesla остава на заден план

В четвъртък вечерта изпълнителният шеф на Tesla Илон Мъск изнесе обичайна си годишна тирада пред акционерите. Освен всичко друго, той сподели фотография на ръцете на робота Tesla Optimus, който ще бъде изцяло разкрит на 30 септември тази година.

През идната година се възнамерява да стартира производството на хуманоидния робот Optimus. Това е доста упорит план, само че Мъск акцентира, че точно той е приоритет. Освен това ръководителят на компанията сподели, че в дълготраен проект производството на роботи евентуално ще се трансформира в главен бизнес за Tesla, а производството на коли ще остане на назад във времето.

Засега за Optimus се знае единствено, че това ще бъде хуманоиден робот, в чийто „ мозък “ се употребяват разработките на автопилота на Tesla. Първоначално е трябвало да се употребява в скучни и рискови производства, където хората не желаят да работят.

Все още не е известно къде ще се създава Tesla Optimus, само че Мъск удостовери построяването на идващия, към този момент пети цех в Америка, Досега главните индустриални центрове в Америка са автомобилните предприятия в Калифорния и Тексас, гигафабрика за акумулатори в Невада и фабриката за произвеждане на слънчеви панели в Ню Йорк.

Следващият цех евентуално ще бъде издигнат в Канада. Това непосредствено уточни самият Мъск, припомняйки, че е на половина канадец. Шефът на Tesla е израснал в Южна Африка, откъдето е татко му. Майката на бизнесмена обаче в действителност е родена и израснала в Канада.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР