В четвъртък външните министри на страните членки на Съвета за

...
В четвъртък външните министри на страните членки на Съвета за
Коментари Харесай

Съветът за сигурност на ООН се събира в четвъртък заради заплахата от Северна Корея

В четвъртък външните министри на страните членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ще се съберат, с цел да обсъдят разпространяването на оръжията за всеобщо заличаване и най-много опасността от страна на Северна Корея.

Това оповестиха през днешния ден дипломати в Организация на обединените нации, представени от организация " Франс прес ", осведоми Българска телеграфна агенция.

Съединените щати са основателите на незабавната среща, която ще се състои по време на 72-ата постоянна сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Напрежението сред Съединени американски щати, Япония, Южна Корея и КНДР още веднъж ескалира, откакто в ранните петъчни часове Северна Корея изстреля ракета от покрайнините на столицата Пхенян, като тя е прелетяла над Япония и е паднала в Тихия океан на към 2000 км. от Хокайдо. Японците в северната част на страната бяха предизвестени да се скрият и да стоят надалеч от прозорците.
Това се случва по-малко от две седмици след нуклеарна детонация, която се възприема като първата на севернокорейска атомна бомба.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР