В четвъртък валежите ще продължат. В по-голямата част от страната

...
В четвъртък валежите ще продължат. В по-голямата част от страната
Коментари Харесай

Декември идва с опасно време: Жълт код за значителни валежи

В четвъртък преваляванията ще продължат. В по-голямата част от страната ще са от дъжд , който след обяд в западната част от Дунавската низина и високите полета в Западна България ще се примесва и ще минава в сняг.

Значителни по количество ще са тук-там в Южна България. Вятърът ще е до сдържан, в източните региони до мощен от североизток. Температурите ще са съвсем без дневен ход, в по-голямата част от страната сред 2° и 7°.

В 21 области в страната е разгласен жълт код за евентуално рисково време в четвъртък. Предупреждението е за обилни превалявания от дъжд. На места количествата ще доближат до 35 mm. В по-високите елементи ще вали сняг. Ще се образуват и поледици.

Жълтият код е в действие е за областите Благоевград, Смолян, Хасково, Кърджали, Пловдив, Пазарджик, София област, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Бургас, Шумен, Разград, Търговище, Русе, Габрово, Враца, Ловеч, Монтана, Видин и Велико Търново. Това излиза наяве от картата на Националния институт по метеорология и хидрология.
 Национален институт по метеорология и хидрология
В петък преваляванията ще спрат, най-късно в североизточните региони. Вятърът ще отслабне и в по-голямата част от страната ще стихне, в Източна България ще се ориентира от север-северозапад. Облачността краткотрайно ще се раздира, само че ще остане забележителна.

През почивните дни и при започване на новата седмица ще се задържи най-вече облачно . В събота ще е съвсем без превалявания. В неделя по-късно денем тук-там в Западна България ще превали, а в понеделник превалявания ще има на повече места в Източна. Във вторник, след краткотрайно прекъсване, от запад още веднъж ще завали. Вятърът ще бъде слаб от североизток. Минималните температури ще са с градус-два по-ниски, а дневните ще се покачат едва.

Подробна прогноза за времето четете на сайта 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР