В четвъртък в Комисията за контрол над службите са сигурност

...
В четвъртък в Комисията за контрол над службите са сигурност
Коментари Харесай

Изслушват компетентните институции във връзка с отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев

В четвъртък в Комисията за надзор над службите са сигурност ще се състои чуване на способените институции по отношение на отравянето на предприемача Емилиян Гебрев и информациите за съпричастност на причинителя със случая " Скрипал “. Аз съм сигурен, че към този момент е основана нужната съгласуваност сред българските, английските и европейските управляващи по случая и се работи интензивно по него. Това съобщи през днешния ден в Харманли ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ акцентира, че в последните 3-4 години България, Европейски Съюз и Съединени американски щати са подложени на хибридна офанзива от Русия. " Има информации за съветска интервенция чрез онлайн и обществените медии в изборите в няколко страни, което във всеки един от случаите докара до дестабилизация. Съществува мнение, че даже " Брекзит “ се е случил под такова въздействие “, разяснява той. Цветанов изрази мнение, че казусът " Скрипал “ единствено е затвърдил позицията на Европейски Съюз за продължение на глобите против Русия. По думите му Русия желае да отклони Европейски Съюз от политиката му за единение в името на всеобщия разцвет.

Цветан Цветанов показа и своята позиция по отношение на лансираната от Вътрешна македонска революционна организация идея за ромската интеграция. " Всяка една политика, ориентирана към по-добрата ромска интеграция, би трябвало да мине през необятно публично разискване, в което ефективно присъединяване да вземат всички заинтригувани страни и институции. Неслучайно в управническата ни стратегия като главен акцент бе заложено образованието. 30 000 деца бяха върнати в просветителната система и в този момент те ще имат опцията да получат вероятност и да бъдат потребни на обществото “, сподели зам.-председателят на ГЕРБ. Според него обществените помощи на ромите би трябвало да се обвържат с тяхната ангажираност, тъй като през днешния ден в обществото ни съществува чувството, че представителите на тази общественост получават средства от страната, само че не извършват в подмяна на това своите отговорности както всички останали жители. " Затова желаеме да реализираме баланс и дадем еднакъв късмет на всички деца. Това може да се случи единствено посредством образованието. В България има доста роми, които са се интегрирали и водят сполучлив живот. Трябва по-често да даваме техния образец “, означи Цветанов. Той акцентира, че в случай че се основат условия за по-добра ромска интеграция, това би дало добавена стойност и на българската стопанска система. Цветан Цветанов показа, че все още не може да има дефинитивна позиция по отношение на концепцията и посочи, че до една седмица би трябвало да се организира съдружен съвет, като на него това ще бъде една от обсъжданите тематики.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР