В четвъртък в град Броне, предградие на Лион, бяха открити

...
В четвъртък в град Броне, предградие на Лион, бяха открити
Коментари Харесай

Във Франция заплашват да обезглавят кмет

В четвъртък в град Броне, предградие на Лион, бяха открити надписи съдържащи закани към кмета Жереми Бре и полицията. Властите са почнали следствие, написа френското издание Valeurs actuelles, представено от организация " Фокус ".

Според actuLyon надписите, за които се твърди, че са направени в нощта на сряда, 21 октомври, против четвъртък, 22 октомври, от компания от 20 души, са открити от полицейски чиновник. Те съдържат закани със следното наличие: „ Жереми Бре, ще ти отрежем главата, кучи наследник. “ Полицията е била шокирана от надпис: „ Край на куките “.

Въпреки че заканите пристигнаха шест дни след терористичното ликвидиране на учителя по история в Самюел Пати, това не е първият път, когато локален определен чиновник получава смъртни закани. Всъщност преди година, на 10 октомври, по стените на града се появиха закани по негов адрес. По това време, съгласно actuLyon, те са се появили на идващия ден след интервенция на националната и общинската полиция, която е довела до изземване на огромни количества опиати. От позиция на кмета, има директна връзка сред тази интервенция и заканите против него.

Към момента не се е появила информация за аргументите, които биха могли да доведат до появяването на надписите, открити в четвъртък. Те могат да бъдат свързани с дневния ред на кмета, който се концентрира върху локалните проблеми на сигурността. Профсъюзът Synergy-Office от своя страна разяснява появяването на закани против полицията в Twitter: „ Гадовете не обичат грубостта. Сега политиците са техните цели “. Министърът на вътрешните работи също сподели думата си: „ Заплахи с ликвидиране против кмета Бро -„ ще ти отрежем главата! “: По мое искане префектът ще заведе това дело в съда и ще поеме отбраната на длъжностното лице. Този кмет ще получи поддръжка, както всички длъжностни лица, които са станали цел за закани “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР