В четвъртък в гр. Пещера ще бъде открита най-новата инициатива

...
В четвъртък в гр. Пещера ще бъде открита най-новата инициатива
Коментари Харесай

С пилотен проект: ЕП ще подобрява жилищните условия на ромите у нас

В четвъртък в гр. Пещера ще бъде открита най-новата самодейност на Европейския парламент HERO: Социална иновация за по-сигурен дом за уязвими общности. На събитието ще участват редица европейски и български депутати, измежду които Андрей Новаков, Елисавета Белобрадова, Деница Сачева и други

Пилотният план HERO цели жилищните условия на ромските общности да бъдат усъвършенствани, като бъде нараснала и тяхната финансова просветеност. Проектът ще се извършва в три страни - България, Румъния и Словакия по самодейност на Европейския парламент, Европейската комисия и Банката за развиване на Съвета на Европа. Фондация „ Тръст за обществена опция “ е сътрудник от българска страна, която ще управлява оперативно плана взаимно с Асоциация Интегро, Токуда Банк и Хабитат България.

До 2024 година по плана ще бъдат помогнати 200 души от ромските квартали в Пещера, Ботевград и Ябланица като им се спомага с улеснени процедури за микро заеми за възстановяване на жилищните условия, образования по финансова просветеност, както и препоръки от ментори, които ще им спомагат в търсенето и намирането на претовареност.

От 2014 година „ Тръст за обществена опция “ работи за урегулирането на противозаконни ромски постройки в 4 квартала в градовете Пещера, Дупница и Кюстендил. На събитието ще споделим опита ни досега, какви са провокациите в процеса на легализиране, както и по какъв начин напълно неотдавна 20 фамилии от ромския квартал " Каваклия " в Дупница се снабдиха с нотариални актове за своите домове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР