В четвъртък Тайланд се приближи до това да стане първата

...
В четвъртък Тайланд се приближи до това да стане първата
Коментари Харесай

“Любовта ще възтържествува”. Тайланд е на крачка от легализирането на еднополовите бракове

В четвъртък Тайланд се приближи до това да стане първата страна в Югоизточна Азия, която ще признае еднополовите съюзи, откакто законопроектите за смяна на съществуващия закон бяха признати на първо четене - прогрес, който накара министър-председателя Сретха Тависин да съобщи, че има вяра, че любовта " най-сетне ще спечелва ", заяви voanews.com.

Четири законопроекта за тъждество на браковете бяха разисквани от определената Долна камара на тайландския парламент и всички бяха признати с лекост, което ги придвижи към идващите две четения. Един от четирите законопроекта евентуално ще бъде определен за кралско утвърждение - последната стъпка, с цел да може даден законопроект да се трансформира в закон.

Ако законопроектите бъдат признати и получат кралско утвърждение, Тайланд скоро може да се причисли към Непал и Тайван и да стане едно от дребното държавни управления в Азия, които утвърждават хомосексуалните бракове.

В отговор на внасянето в тайландския парламент на законопроекти, които целят да признаят еднополовите бракове, откривателят на Amnesty International Тайланд Чанатип Татиякарунвонг съобщи: " Тайланд има опция да даде самоуверен образец за правата на ЛГБТИ хората в този район, като евентуално стане третото място в Азия, където ще бъдат узаконени еднополовите бракове. Тези законопроекти и дебатите по тях в Народното събрание съставляват миг на вяра за правата на ЛГБТИ хората в Азия, макар че към момента има доста какво да се направи за цялостната им отбрана.

Окончателният вид на този проектозакон не би трябвало да отслабва апелите за цялостния набор на правото на фамилен живот, в това число достъп до осиновяване и заместничество за ЛГБТИ двойките, както и законово признание на еднополовите двойки като " съпрузи " на равна основа с разнополовите двойки.

Както ЛГБТИ деятелите систематично показват, напъните за разширение на правата на ЛГБТИ хората не стигат задоволително надалеч, с цел да се подсигуряват равни права. Тези законопроекти слагат Тайланд на нов път, който може да поправи тези неточности ”.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР