В четвъртък ще преобладава слънчево време, но от запад на

...
В четвъртък ще преобладава слънчево време, но от запад на
Коментари Харесай

Облаци и дъжд ще надвият топлото априлско слънце

В четвъртък ще доминира слънчево време, само че от запад на изток ще има и краткотрайни нараствания на облачността, към и след обяд ще е купеста и купесто-дъждовна .

На места в Централна и Източна България ще има превалявания от дъжд , а в обособени региони от Горнотракийската равнина, Родопите и Лудогорието ще има и гръмотевична активност.

Максималните температури ще са от 20° - 22° в Западна България до 24° - 26° тук-там в Южна. В София оптималната температура ще е към 20°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността, само че ще е без превалявания. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат сред 19° и 22°. Температурата на морската вода е 9°-12°. Вълнението на морето ще отслабне и ще бъде 2 бала.

В планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността и тук-там в региона на Централен Балкан и Родопите ще превали дъжд, над 2200 метра – подправен със сняг. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще бъде към 13°, на 2000 m - към 5°.

В петък ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места, основно в източните и планинските региони ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-северозапад. Минималните температури ще бъдат сред 5° и 10°, а оптималните - сред 20° и 25°.

В събота вятърът ще отслабне, в западната половина от страната краткотрайно и ще стихва. Ще бъде най-вече слънчево, с по-значителна купеста облачност над Източна България, само че вероятността за превалявания и там е дребна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР