В четвъртък Съединените щати официално определиха руската частна военна компания

...
В четвъртък Съединените щати официално определиха руската частна военна компания
Коментари Харесай

САЩ официално определиха руската частна армия Вагнер за престъпна организация

В четвъртък Съединените щати публично дефинираха съветската частна военна компания " Вагнер " (Wagner Group) като " транснационална незаконна организация ", замразявайки нейните активи в Съединени американски щати поради нейното подкрепяне на съветските сили във войната в Украйна, предадоха Ройтерс и БНР.

Съединени американски щати постановиха спомагателни наказания против съветската частна военна компания Wagner Group, която съгласно американски управляващи е пособия на съветската войска във войната й в Украйна.

Министерството на финансите на Съединени американски щати съобщи, че е определило Wagner Group като " значима транснационална незаконна организация ", което е част от деяние, ориентирано против десетки хора и организации в опит да се понижи способността на Русия да води война.

" Персоналът на " Вагнер " е взел участие в непрекъснат модел на сериозна незаконна активност, в това число всеобщи изтезания, изнасилвания, отвличания на деца и физическо принуждение в Централноафриканската република и Мали ", се споделя в изказване на Министерството на финансите.

Чрез тази декларация се замразява всички американски активи, които Wagner може да има, и се не разрешава на американците да дават средства, артикули или услуги на военната група.

Министерството на финансите също по този начин наложи спомагателни наказания на " Вагнер " според друга изпълнителна заповед, обвинявайки групата, че е виновна или съучастна в набези против дами, деца или цивилни, в това число посредством наложително разселване, офанзиви против лечебни заведения и друго държание в Централноафриканската република.

Освен това Министерството на финансите постанова наказания на голям брой организации и физически лица, участващи в колосалната световна мрежа на паравоенната група Вагнер.

Сред тях е акционерно сдружение Terra Tech, основана в Русия софтуерна компания за даване на галактически и въздушни изображения на Wagner Group. Министерството на финансите също по този начин разпознава китайския Изследователски институт за галактически науки и технологии Changsha Tianyi и неговото дъщерно сдружение Spacety Luxembourg за даване на радарни сателитни изображения над украински локации. Освен това Министерството на финансите предприе дейности против Joint Stock Company Research and Production, съветска галактическа компания, подкрепяща военните действия на Русия в Украйна.

" Тъй като глобите и контролът върху износа на Русия образуваните от нашата интернационална коалиция не престават " да хапят ", Кремъл обезверено търси оръжия и поддръжка – в това число посредством бруталната група Вагнер ", уточни Йелън в изказването, обявяващо днешните ограничения.

" Днешните разширени наказания против Вагнер, както и новите наказания против техните сътрудници и други компании, подпомагащи съветския боен комплекс, в допълнение ще попречват способността на Путин да въоръжи и оборудва бойната си машина ", съобщи още тя.

Говорителят на Белия дом по националната сигурност Джон Кърби сподели предишния петък, че съветският президент Владимир Путин от ден на ден се обръща към Вагнер за военна поддръжка, причинявайки известно напрежение в Москва.

" Виждаме индикации, в това число в разузнаването, че напрежението сред " Вагнер " и съветското министерство на защитата нараства. " Вагнер " се трансформира в съперничещ силови център на съветската войска и други съветски министерства ", уточни тогава Кърби.

Той също по този начин сподели, че Съединените щати правят оценка, че Вагнер сега има към 50 000 чиновници, ситуирани в Украйна, в това число 10 000 наемници и 40 000 пандизчии, взети от съветски затвори.

Държавният департамент на Съединени американски щати също по този начин уточни десетки юридически и физически лица, ориентирани към тези, свързани с групата " Вагнер " и нейния притежател Евгений Пригожин, както и държавни чиновници и тези, които имат връзки с съветския военно-промишлен комплекс, наред с други.

Санкционират се шест физически лица и 12 организации, като новите наказания са ориентирани към " инфраструктурата, която поддържа интервенциите на бойното поле в Украйна, в това число производителите на съветски оръжия и тези, които ръководят окупираните от Русия региони на Украйна ".

Министерството на финансите глоби Рустам Нургалиевич Минниханов, съветският ръководител на към този момент глобеното обществено акционерно сдружение " Туполев ", за работата му в поддръжка на аерокосмическия бранш на Москва. Съпругата му Гулсина Ахатовна Миниханова също е избрана за наказания за приемане на подкупи.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР