В четвъртък с преминаването на студен атмосферен фронт от запад

...
В четвъртък с преминаването на студен атмосферен фронт от запад
Коментари Харесай

Времето: В последния ден на годината на места ще вали дъжд

В четвъртък с прекосяването на леден атмосферен фронт от запад на изток тук-там ще превали дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще отслабне. Минималните температури ще са от 1-2 градуса в северозападните региони до 10-12 градуса по Черноморието. Максималните ще са от 5-8 градуса в западните региони до 14-16 градуса в източните региони. В новогодишната нощ в Източна България към момента ще превалява, само че до сутринта и там преваляванията ще спрат. В съвсем цялата страна вятърът ще стихне, в североизточните региони ще е до сдържан от северозапад.

В планините облачността ще е забележителна. Ще превалява дъжд, над 1700 метра - сняг. Ще духа мощен до плевел югозападен вятър. След обяд в масивите от Западана България вятърът ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 6 градуса, а на 2000 метра - към 0 градуса.

По Черноморието преди обяд ще бъде най-вече слънчево, след обяд облачността ще се усилва и вплътнява. Ще продължи да духа до сдържан югозападен вятър. В новогодишната нощ ще превали дъжд. Максималните температури на въздуха ще са 13-16 градуса. Температурата на морската вода ще е 9-10 градуса. Вълнението на морето ще е 2-4 бала.

На 31 декември слънцето ще изгрее в 07:57 часа и ще залезе в 17:02 часа. Продължителността на деня е 9:04 часа. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР