В четвъртък руският президент Владимир Путин ще проведе среща с

...
В четвъртък руският президент Владимир Путин ще проведе среща с
Коментари Харесай

Путин събира Съвета за сигурност следобед

В четвъртък съветският президент Владимир Путин ще организира среща с непрекъснатите членове на Съвета за сигурност на Русия и серия от интернационалните телефонни диалози, съобщи говорителят на президента Дмитрий Песков.

" Днес Путин работи в Ново Огарьово. Предстои провеждането на редица интернационалните телефонни диалози. По-късно денем е планувана среща с непрекъснатите членове на Съвета за сигурност. "

Не е изключено встъпителните думи на президента да бъдат излъчени онлайн по малкия екран, загатна Дмитрий Песков.

Едновременно с това се очаква вторият тур на договарянията сред Русия и Украйна да започва през днешния ден, в 14 часа, на територията на Брестска област в Беларусия - в региона сред Брест и Гродно.

Тази заран водещия украинската делегация Давид Арахамия - водач на фракцията на партия " Слуга на народа ", заяви за смяна на мястото на срещата, само че по-късно явно съветската страна посочи, че става дума не за ново място, а за логистиката на украинците, които идват от Киев през Полша.

Преговорите ще се водят в същия състав, в който се организираха и на първия тур - в " Дома на рибаря " на беларуско-украинската граница. Руската делегация се води от Владимир Мединский, асистент на президента на Русия, украинската - от Арахамия, а в състава й влизат министърът на защитата Олексий Резников, Михайло Подоляк - консултант на президента на Украйна и още пет души.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР