В четвъртък предстоят нови дискусии по Брекзит между Доминик Рааб

...
В четвъртък предстоят нови дискусии по Брекзит между Доминик Рааб
Коментари Харесай

Лондон не иска да плаща сметката за Брекзит

В четвъртък предстоят нови полемики по Брекзит сред Доминик Рааб (вляво) и основния договарящ на Европейска комисия Мишел Барние.

Новият английски министър за Брекзит Доминик Рааб съобщи пред “Сънди Телеграф ”, че Англия може да откаже да заплати така наречен сметка за развода, която съгласно Европейски Съюз възлиза на към 46,7 милиарда евро, в случай че не бъде реализирана комерсиална договорка с общността.

Пред Би Би Си Рааб въпреки всичко уточни, че сделка с Европейски Съюз може да има до октомври. И акцентира, че 80% от съглашението за овакантяване на Европейски Съюз към този момент е готово. Но Лондон се готви и за опцията да няма договорка.

Ново изследване на “ЮГов ” сподели през вчерашния ден политическата накърнимост на премиерката Тереза Мей и “мекия ” й метод към Брекзит. Над една трета (34%) от гласоподавателите подлагат на критика Мей и считат, че досегашният външен министър Борис Джонсън – последовател на “твърд ” Брекзит ”, ще свърши по-добра работа в договарянията с Европейски Съюз.

Според сондажа опозиционните лейбърсти водят с един % пред ръководещите тори, само че с водач Джонсън консерваторите ще изравнят резултата. Четвърт от гласоподавателите пък са подготвени да поддържат нова антимигрантска партия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР