В четвъртък преди обяд облачността ще е разкъсана, на много

...
В четвъртък преди обяд облачността ще е разкъсана, на много
Коментари Харесай

Дъжд на много места и в четвъртък

В четвъртък преди обяд облачността ще е раздрана, на доста места до най-вече слънчево. Около и след обяд изначало в планините и планинските региони, а по-късно и в останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици.

На повече места ще са явленията в Северна България, там има условия за интензивни превалявания и градушки, които ще продължат и през нощта против петък. Вятърът ще е слаб, в Северозападна България ще се ориентира от северозапад, в останалите региони ще е най-вече от североизток. Максималните температури ще са най-вече сред 30° и 35°, малко по-ниски ще са в Северозападна България, в София - към 29°.

Над планините ще се развива купеста, след обяд и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. По-интензивни ще са феномени в Стара планина. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи и мощен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще е към 25°, на 2000 m - към 16°.

По Черноморието облачността ще е раздрана, преди обяд до най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания, в обособени региони, основно по северното крайбрежие ще са обилни по количество, съпроводени с гръмотевици. Има условия за градушки. Ще духа слаб до сдържан източен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 23° и 28°. Температурата на морската вода е 22°-25°, по-ниска на север от н. Калиакра. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР