В четвъртък Парламентът прие хармонизирани изисквания за това как трябва

...
В четвъртък Парламентът прие хармонизирани изисквания за това как трябва
Коментари Харесай

ЕС с нови правила за наемите

В четвъртък Парламентът одобри хармонизирани условия за това по какъв начин би трябвало да се събират и споделят данни, свързани с услугите за краткосрочно настаняване чартърен, с 493 гласа " за ", 14 " срещу " и 33 " въздържал се ". Този правилник има за цел да насърчи транспарантна и виновна платформена стопанска система в Европейски Съюз, като в същото време пази потребителите от лъжливи разгласи за краткосрочно настаняване чартърен.

Онлайн платформите за краткосрочно настаняване чартърен би трябвало да съблюдават отговорностите във връзка с процедурите за регистрация и шерването на данни за места за настаняване, ситуирани в региони, където е открита процедура на регистрация. Лесна процедура за онлайн регистрация ще разреши на съответните органи да разпознават и ревизират информацията на домакините и техните местата за настаняване.

Онлайн платформите ще би трябвало да подсигуряват, че предоставената от домакините информация е надеждна и изчерпателна, и че регистрационният номер е ясно забележим в съответната публикация. Те също по този начин ще би трябвало да положат рационални старания за осъществяване на инспекции на инцидентен принцип на информацията. Компетентните органи могат да лишават краткотрайно регистрационните номера, да изискат от платформите да отстранен противозаконните разгласи или да наложат наказания за нарушавания на платформи или домакини.

Държавите членки ще би трябвало да основат единна цифрова входяща точка за приемане на данни от платформи по отношение на активността на домакините един път месечно (напр. брой нощувки, брой посетители, съответен адрес, регистрационен номер, URL адрес на обявата). Събирането на тези данни ще разреши на управляващите да следят спазването на разпоредбите за регистрация и ще даде опция на националните органи да ползват подобаващи политики в бранша на краткосрочното настаняване чартърен. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР