В четвъртък Meta насрочи премиерата на социалната мрежа Instagram Threads,

...
В четвъртък Meta насрочи премиерата на социалната мрежа Instagram Threads,
Коментари Харесай

Конкурентът на Twitter — Instagram Threads все още няма да се появи в ЕС по решение на Meta

В четвъртък Meta насрочи премиерата на обществената мрежа Instagram Threads, която в действителност е клонинг на Twitter, в Съединени американски щати и Англия. Жителите на Европейския съюз обаче ще би трябвало да почакат, защото към момента няма проекти за пускане на услугата в Европейски Съюз.

Според европейските медии, базирайки се на данни от Ирландската комисия за отбрана на данните (DPC), новата обществена мрежа в действителност няма да бъде стартирана в Европейския съюз. След Brexit Обединеното кралство не е подчинено на законите на Европейски Съюз, тъй че Threads ще работи там. Според Neowin, подобен сюжет е осъществен и с ИИ Гугъл Bard — той е разполагаем в Обединеното кралство, само че към момента не работи в Европейския съюз.

Според известия в медиите, европейските регулатори не са блокирали премиерата, само че това е направено от самото управление на Meta — компанията реши да не стартира работа за момента в района заради вероятни проблеми с регулаторите. Тези, които желаят да употребяват Threads в Европейски Съюз, ще би трябвало да изчакат Meta да вземе решение за привеждане на услугата в сходство със законите на Европейски Съюз за отбрана на потребителските данни.

Един от проблемите пред евентуално е желанието на разработчиците да употребяват някои от данните от Instagram, в това число и местоположението, историята на търсенията и друга сензитивна информация.

Въпреки че стартирането на обществената мрежа към момента не се е провело, уеб сайтът на услугата към този момент е наличен — разполага с таймер за назад преброяване и QR-код за евакуиране на мобилното приложение. Това обаче не постоянно работи на местата, където уеб сайтът не се зарежда без VPN. Специалната страница за евакуиране на същия уебсайт има два бутона — за iOS и Android, само че бутонът за последния към момента не е деен.

Ако Meta направи огромен анонс в деня на стартирането на Threads, евентуално компанията ще заяви и времето за премиерата в Европейски Съюз. В противоположен случай потребителите от Европа ще би трябвало да чакат настоящи вести по въпроса, които в Калдата постоянно са първи.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР