В четвъртък Левски излиза за поредната синя европейска вечер. Вчера

...
В четвъртък Левски излиза за поредната синя европейска вечер. Вчера
Коментари Харесай

А Левски лети!

В четвъртък Левски излиза за следващата " синя " европейска вечер. Вчера почитателите на отбора за подбуден път потвърдиха, че са зад тима и за броени часове изкупиха билетите за срещата с Хамрун Спартанс от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Някои го назовават нервност, други го дефинират като полуда, само че това е просто обич. Чиста, необяснима и неразбрана от мнозина. Любов, която през всички нулеви години, наброяващи повече от десетилетие, се каляваше. Всяко едно отчаяние, което трябваше да изтърпят " сините " сърца си заслужаваше. Защото в този момент, когато Левски се подвигна от пепелта, всяко едно от тези сърца прави оценка триумфите доста повече. И това е същият този Левски, който загуби три финала за Купата на България и изпусна купата на стадион " Георги Аспарухов " след безумното тъждество със Славия, пристигнало спад автогол на Димитър Везалов. Това в същият този Левски, който потъна в давност на европейската сцена след резили с Вадуц, Спартак Търнава, АЕК Ларнака, Иртиш и така нататък Няма смисъл да изброяваме и други.

Година след година на " Герена " не се случваше нищо хубаво. Стигна се досега, в който този тим бе на крачка от банкрут, а акциите му се разнасяха из жълтите павета на София, като чувал с картофи. И в този момент, когато същият този отбор е избавен от почитателите си, тези непримиримите, Левски се завръща последователно към корените си. Спечели трофей, по-сладък от всеки път. По-сладък, не тъй като си победил във финала ЦСКА, а тъй като си го чакал 13 години. На " Герена " гостуващите тимове към този момент даже не си и помислят да излизат на чисто състояние пред вратата на Левски, в противен случай, стоят надълбоко прибрани и дебнат, в случай че стане нещо от статично състояние или контраофанзива, която нормално е спряна от бранителите в синьо. Феновете не се питат, както до скоро: " Тези ще ги победим ли? ", а си задават надалеч по-приятния въпрос: " Тези с какъв брой ще ги победим?! ". И няма по какъв начин да е другояче, тъй като след завръщането на Маестро Станимир Стоилов този тим в действителност наподобява все по-стабилен и убеден. Стабилен, тъй като в отбрана има двама стожери в лицето на Хосе Кордоба и Сонко Сундберг.
 Левски със специфичен плакет за Божидар Искренов
Левски със специфичен плакет за Божидар Искренов

Преди мача с Хамрун

Да се чудиш кой от двамата е пo-стабилен, те просто не бъркат или в случай че това се случи е извънредно рядко и се покриват. До тях от едната страна Цунами, който даже след контузията си показва самообладание и предпочитание или Патрик-Габриел Галчев, който пораства пред погледа на Мъри с дни. От другата привлеченият на пожар Жереми Петрис, който усети къде е попаднал още от първата минута и несъмнено ще бъде доста потребен отсега нататък. Пред тях Филип Кръстев, който в първата среща с Хамрун пропусна дузпа, само че не се отхвърли до последната секунда и сякаш на инат вкара надълбоко в добавеното време. Келиан Ван дер Каап и Георги Миланов, които внесоха нужното успокоение в средата на терена с изявите си, както в дуела с малтийците, по този начин и в конфликтите с ПАОК. От лявата страна на нападението Уелтън безусловно не можеха да го спрат в първия мач с ПАОК в София и осъществя за 1:0, а за второто попадение оказа помощ доста, открадвайки топката, надълбоко в половината на Левски, намирайки Миланов и прекосявайки на спринт целия терен. В Гърция имаше страхотната опция да донесе успеха на Левски в края, само че не съумя. Леко разконцентриран изглеждаше в мача с Хамрун, а когато излезе очи в очи с вратаря им пропусна. Напоследък прекалява и с внезапните влизания и удари от отдалеченост в случай, че може да потърси друго продължение на офанзивите. Безспорно обаче се трансформира в един от водачите на този тим и нека успее да се отпуши против малтийците в четвъртък.

Другата бразилска перла в редиците на Станимир Стоилов - Роналдо, показва отлична скорост и разпространение. Успя да запише и първите си голове с фланелката на Левски в публични срещи, реализирайки на ПАОК, а по-късно и Пирин в неделната вечер. Срещу благоевградчани се стараеше доста и това не остана неусетно от треньорите и почитателите. Себераздаването му беше гарнирано и с отлично попадение, което се оказа задоволително на Левски да се поздрави и в този мач с триумф. На върха на офанзивата Билал Бари. И на него му се получава напук и на инат на всичко. Показва израстване и бележи надалеч по-често и то във значими мачове. Хвърли доста сили в конфликтите в Европа и заради тази причина Станимир Стоилов го пусна едвам през втората част на мача с Пирин. Марин Петков демонстрира огромно предпочитание, само че го чака още много работа. Контузените до скоро Андриан Краев и Илиян Стефанов имат място на " Георги Аспарухов ". Загатнаха за това още през предишния сезон. По време на лятната къса подготовка Мъри обърна внимание на създателя на гола във финала с ЦСКА, че е позволил разпределяне, само че Стефанов също се стараеше в мача с " орлетата " и се видя, че има предпочитание час по-скоро да върне остарялата си форма и даже да надгради. Не на последно място и капитаните на отбора Николай Михайлов и Пламен Андреев. На вратата на Левски са опитът на единия и младостта на другия. И двамата са измежду любимците на " сините " почитатели по-късно, което направиха през предходната акция и това, което вършат през тази. Едно е несъмнено и двамата показват забележително самообладание в основни моменти и управляват бранителите пред себе си по отличен метод.

Все още се чака и до неотдавна контузеният Ивелин Попов да направи дебют със " синята " фланелка, само че на този стадий в лагера на Левски вярно не желаят да рискуват с неговото здраве. В неговия случай е несъмнено, че ще бъде потребен на отбора с опита и класата си.

И по този начин, тези момчета ще излязат да довършат започнатото против Хамрун Спартанс и в четвъртък вечер да пратят в възторг над 16 500 на стадиона и още милиони пред телевизионните екрани. А по отношение на тези, които ще са един до друг на " Герена ", единственото, което може да кажем е " Шапки долу! ". В най-отпускарския интервал, против скромен съперник те изкупиха всичко до последната седалка. Защото те не отиват, поради името на противника, а поради любовта към Левски! Те ще са там, с цел да поддържат тима на сърцето си от първата до последната минута. Едва ли има друга мощ, която може да събере толкоз доста хора в България на едно място през най-гоpещите летни дни и вечери! Защото Левски лети!
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР