В четвъртък германският канцлер Олаф Шолц отхвърли искането на Европейския

...
В четвъртък германският канцлер Олаф Шолц отхвърли искането на Европейския
Коментари Харесай

Олаф Шолц отхвърли призива на ЕП за налагане на санкции на Герхард Шрьодер заради връзки с Русия

В четвъртък немският канцлер Олаф Шолц отхвърли настояването на Европейския парламент да наложи наказания на Герхард Шрьодер поради отхвърли му да напусне висши длъжности в съветски енергийни компании, оповестява Политико.

По време на конференция с нидерландския министър-председател Марк Рюте в Хага Шолц съобщи пред кореспонденти, че решението на немския парламент от тази седмица да лиши Шрьодер от платеното от данъкоплатците офис пространство в Берлин е " следващо " и " вярно " и " затова ще бъде изпълнено " Шолц обаче акцентира, че не трябва да има в допълнение наказване против някогашния канцлер.

 

" Не считам, че сега е належащо нещо друго ", сподели актуалният канцлер, когато беше запитан за признатата в четвъртък резолюция на Европейския парламент, в която се приканва Европейски Съюз да наложи наказания на европейци, които към момента са в управителните препоръки на известни съветски компании.

 

" Най-добре би било Герхард Шрьодер да се отдръпна от постовете си ", добави Шолц.

Шрьодер е член на управителния съвет на съветската държавна петролна компания Роснефт, а през февруари беше номиниран и за член на управителния съвет на съветската енергийна компания Газпром. Малко след експлоадирането на войната в Украйна чиновниците на офиса на Шрьодер в Берлин напуснаха в символ на митинг против отхвърли му да се отдръпна от работа. Въпреки че някогашният канцлер ще загуби работното си място, той към момента получава месечна прехрана в размер на 8300 евро.

На конференцията на Шолц и Рюте в Хага двамата водачи показаха оптимизъм, че турската опозиция против присъединението на Финландия и Швеция към НАТО може да бъде преодоляна.

" Убеден съм, че казусът може да бъде решен ", сподели Шолц.

" Вярвам, че в последна сметка ще бъде допустимо да намерим обща позиция по присъединението на Финландия и Швеция ", сподели Рюте.

 

 

 

 

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР