В четвъртък Гърция ще надмине границата от един милион при

В четвъртък Гърция ще надмине границата от един милион при ...

Гърция преминава един милион ваксинации срещу COVID-19

В четвъртък Гърция ще надмине границата от един милион при ваксинациите срещу коронавирус в рамките на „организирана и бърза“ кампания, заяви премиерът Кириакос Мицотакис в предварително записано съобщение, публикувано онлайн.
„С всяка изминала седмица изграждаме стената на имунитета, която ще ни позволи да оставим тази здравна криза зад себе си“, каза той. „Всъщност от април ще разполагаме с много повече дози. И докато времето се подобрява, то ще стане наш съюзник. “

Гърция отбеляза рекорден брой нови заразени за 2021 година Гърция отбеляза рекорден брой нови заразени за 2021 година
За последното денонощие в Гърция са установени 2353 случая на коронавирус. Това е най-високата денонощна стойност на показателя от нача...
„Но това остава ключово предизвикателство за всички“, продължи той, добавяйки, че новите варианти, и по-специално британската мутация, доминира в Гърция, е много по-заразна, увеличавайки броя на хоспитализациите, съобщи в. „Катимерини”.
Той също така призова гърците при отбелязването на Цикнопемпти – четвъртъкът, 11 дни преди началото на гръцкия православен пост, когато гърците традиционно се събират, за да ядат месо на скара – гърците да бъдат със семейството си и да избягват да ядат с приятели, в опит да предотврати разпространението вирусът.
„Би било жалко да нанесем голяма вреда сега, когато можем да видим края“, каза той.

Източник: actualno.com