В четвъртък ежедневните случаи на заразяване с вируса във нараснаха

...
В четвъртък ежедневните случаи на заразяване с вируса във нараснаха
Коментари Харесай

Над 50 000 нови случая на COVID-19 за ден във Великобритания

В четвъртък ежедневните случаи на заразяване с вируса във набъбнаха до над 50 000 дневно за първи път от юли насам, само че държавното управление още веднъж се опълчи на апелите за наново въвеждане на ограничавания. Според последните статистически данни в Обединеното кралство са регистрирани 52 009 нови случая - най-високата стойност от 17 юли насам, предава БГНЕС.

Обединеното кралство е съумяло да сложи две дози ваксина на 79% от лицата на възраст 12 и повече години, а броят на хоспитализациите остава относително невисок. Налице е напън върху всички, които не са се ваксинирали, да си слагат ваксина и има апел хората над 50 години и клинично уязвимите да се възползват от предлагането за трета бустерна ваксина, както и да си слагат противогрипни инжекции.
 Най-заразният до момента вид на COVID-19 се появи във Англия? Най-заразният до момента вид на COVID-19 се появи във Англия?
Британското държавно управление удостовери, че следи от близко " правоприемник " на Делта разновидността на ковид. Представители на държавното управление обяв...

В сряда министърът на опазването на здравето Саджид Джавид омаловажи опасенията по отношение на настойчиво високите стойности и настоя, че не е време да се връщат ограничения като наложителното носене на маска на закрито. " Случаите се усилват. Те могат да доближат до 100 000 дневно. Пандемията не е завършила ", съобщи Джавид на конференция. " Разглеждаме деликатно данните, само че на този стадий няма да прилагаме нашия проект Б за изключителни ограничения ", настоя той.

Премиерът Борис Джонсън също се опълчи на апелите на здравните чиновници да се понижи предаването на инфекцията при непосредствен контакт, поради опасенията, че възходящият брой може да претрупа лечебните заведения, които се занимават с други респираторни инфекции през зимните месеци. " Наблюдаваме доста деликатно броя на заболелите всеки ден. Броят на инфекциите е висок, само че сме в границите на прогнозите ", сподели той. " Придържаме се към проекта си ", добави той.

В четвъртък Едуард Агар съобщи пред Sky News, че децата в учебна възраст са причина за нарасналите равнища на инфекции в Англия. Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство заяви, че през седмицата до 17 октомври са регистрирани общо 1366,8 случая на 100 000 души на възраст от 10 до 19 години - спрямо 1134,9 през предходните седем дни.

При децата на възраст от пет до девет години делът е бил 719,2, което е нарастване по отношение на 585,0 предходната седмица. И двата индикатора са най-високите от първото събиране на данни през октомври предходната година. Броят на смъртните случаи във Англия възлиза на 139 146, което е вторият максимален брой смъртни случаи в Европа след Русия. По данни на университета " Джонс Хопкинс " общият брой на заболелите в страната отстъпва единствено на Съединени американски щати.
 Повече от два дни пациенти чакат за легло във Англия Повече от два дни пациенти чакат за легло във Англия
В английските лечебни заведения пациентите чакат по близо 50 часа, до момента в който се появят кревати в здравното заведение, написа The Independent. И това се...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР