В четвъртък е първи февруари, а тази година има един

...
В четвъртък е първи февруари, а тази година има един
Коментари Харесай

Рожден ден веднъж на 4 години: Какво е да си роден на 29 февруари

В четвъртък е първи февруари, а тази година има един ден повече, тъй като е високосна. Математически шансът да се родиш на 29 февруари е 1 към 1461. Пример за сходен късметлия е Тони Ишев. И, по личните му сметки, тази година става на 13.

" Очаквам най-малко да мина малолетието, пълноправие да очаквам, пък дай Боже и 25 години “, споделя Тони Ишев, диджей и учител по физическо образование.

Роден е през високосната 1972 година. И в действителност скоро ще навърши 52.

" Когато съм роден на майка ми в родилното поделение са ѝ споделили – това детенце дали няма отсега нататък да се усеща по-различно от останалите “, добавя той.

За да не се усеща по-различен, в детските години на Тони родителите му взимат значимо решение, да оповестят на учителката в детската градина и в яслата, че съм роден на 1 март, с цел да не се сърди. Истината научава като възпитаник. Първоначално реагира с неразбиране. Но с времето обиква рождената си дата, написа NOVA.

Днес се усеща като на 13. Не поради рождената си дата. А тъй като сбъдва две от фантазиите си – да е преподавател по физическо и да стане диджей.

" Бих споделил, че съм един от дребното диджеи в България, който е излизал пред многохилядна аудитория “, акцентира той.

" Земята, когато прави една обиколка към Слънцето, не я прави за тъкмо 365 дни, а постоянно има малко повече. Има едни 5 часа, 46 минути и 48 секунди и действително в 4 години те се натрупват и се трансформират в един ден повече “, изяснява астрологът Мария Василева.

По думите ѝ има една обща линия сред всички, родени на 29 февруари.

" Слънцето всяка година застава на едно и също място – под знака " риби “. Знакът се свързва с философията по принцип, с мъдростта “, прецизира тя. Според някои суеверия, високосната година носи неприятен шанс.

" Примерно човек не се дами, не прави огромни житейски промени, макар че тази година астрологически в действителност приветства измененията ", прибавя Василева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР