В четвъртък (бел. ред. - т.е. днес, 22 август) ще

...
В четвъртък (бел. ред. - т.е. днес, 22 август) ще
Коментари Харесай

За откраднатите лични данни плащаме милиони - не държавата, ние!

" В четвъртък (бел. ред. - т.е. през днешния ден, 22 август) ще обявим санкцията. Няма да е дребен размерът, ще е в милиони ". Това съобщи пред в. " Сега " ръководителят на Комисията за отбрана на персоналните данни Венцислав Караджов, визирайки случая с хакерската офанзива против Национална агенция за приходите.
За да не се обърка някой, санкционирана ще бъде Национална агенция за приходите. И отново, с цел да не се обърка някой, Национална агенция за приходите ще заплати с пари от държавния бюджет. А напълно да не се обърка някой – държавният бюджет се цялостни с НАШИТЕ пари ! На всички нас имам поради, които още плащаме налози.
Та какво излиза в този момент – НИЕ ще платим санкция, тъй като ни окрадаха . Ще я платим, тъй като сме разрешили да ни е по този начин уредена страната, че даже в такива случаи да ни краде. Ще я платим, тъй като не ни пука и като пристигна време да защитим своето, вървим за гъби, в Гърция или демон знае къде.
Когато си се омазал до ушите, както Национална агенция за приходите, най-нормалното нещо е да си понесеш отговорността. Да я понесе този, който е поддържал системата. Да я понесе този, който написа потребителско име admin и ключова дума 1234. Да я понесе този, който не надзирава дали се случват такива неща като в предните две фрази! Как да я понесе ли – като заплати със заплатата си санкцията! И нямам поради един човек – няколко са, по реда на въпросите. Знаят се и кои са – да вземем за пример Национална агенция за приходите я надзирава финансовият министър Владислав Горанов.
Между другото, в прословутото си изявление пред утринния блок на Българска национална телевизия, (бъдещият) основен прокурор Иван Гешев изясни по какъв начин Национална агенция за приходите е жертва в тази ситуация – отговорни са единствено хакерите! Г-н Гешев, а като има санкция за Национална агенция за приходите и я плащаме НИЕ, ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ, какви сме тогава? В Академията на Министерство на вътрешните работи преподадоха ли го този урок?
И за край - Национална агенция за приходите по кое време ще каже най-сетне какви тъкмо данни изтекоха? Ей по този начин, най-малко от кумова срама! Или данъчните не знаят - нищо чудно, поради равнището на акъла - 1234...
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР