В четвъртък Австралия се събужда с новината, че в банята

...
В четвъртък Австралия се събужда с новината, че в банята
Коментари Харесай

Това красиво момиче беше убито по брутален начин и то в елитно училище

В четвъртък Австралия се разсънва с новината, че в банята на елитно частно учебно заведение в Сидни е открито тяло. Ужасът обгръща цялата страна.

Малко преди среднощ полицията получава спешнио позвъняване и изпраща три патрула в учебно заведение " Сейнт Андрюс ".

Когато органите на реда идват, откриват мъртва 21-годишната треньорка по водна топка Лили Джеймс. На главата ѝ са установени огромни пострадвания.

Разследващите считат, че тя е била убита часове по-рано. Предполагаемото оръжие е чук, разясняват локалните медии, представени bTV.

Според известията записите от видеонаблюдението демонстрират неин сътрудник - 24-годишния треньор по хокей Пол Тийсен, да влиза в банята след нея. Той е измежду хората, които също се свързват с полицията, само че по-късно напуща мястото на закононарушението.

Въпреки че полицията не е направила обществени мнения за евентуален претекст, локалните медии оповестяват, че Лили Джеймс неотдавна е прекратила връзка с Тийсен, която е траяла единствено пет седмици.

Младият мъж изчезва, а полицията влага запас да го откри, търси го в предградие над скалите.

Там органите на реда откриват предмети, " свързани с убийството ". Предполагаемото оръжие е захвърлено в кошче, а в петък сутринта откриват и тялото на Тийсен.

Приятелите и фамилията на Лили Джеймс скърбят за нея. Помнят я като благ човек и запалена спортистка.

Освен водната топка тя обича и танците, и плуването, а като тийнеджър взе участие в разнообразни надпревари. В университета учи " Спортен бизнес “, като работи в него и като треньор.

" Тя беше витална, общителна и доста обичана “, се споделя в изказване на фамилията ѝ.

" Лили беше " открадната от нас “, написа фамилен другар с апел за набиране на средства за фамилията.

В записка до родителите ѝ директорката на " Сейнт Андрей " споделя, че е надълбоко породена от случилото се и всички забъркани в него.

" Ужасите на злото не дефинират и няма да дефинират нашата общественост, това е моето заричане “, споделя Джули Макгонигъл.

Пол Тийсен е нидерландски жител. Той е бил някогашен състезателен капитан в учебното заведение, а по-късно става и треньор.

Премиерът на Нов Южен Уелс Крис Минс също изпраща своите съболезнования до фамилията на Лили Джеймс, разяснявайки гибелта ѝ като " извънредно, извънредно закононарушение ".

Случаят се трансформира в причина тематиката за домашното принуждение, което се е трансформирало в " зараза “ в страната, още веднъж да се повдигне.

Лили Джеймс е 41-вата австралийка тази година, за която се твърди, че е умряла вследствие на принуждение, учредено на пола, показват от Counting Dead Women.

Само през последните 10 дни три дами три дами в Австралия са убити от мъже, които са познавали - в личните им домове или на работното им място.

Според Таранг Чаула - чиято сестра е убита от колегата си през 2015 година, гибелта на Лили Джеймс е " трагично увещание за мрачната, подла действителност на насилието на мъжете против дами ".

" Гледам фотосите на Лили и си припомням личната ми 23-годишна сестра Ники “, споделя Таранг.

И до момента в който нацията скърби, още веднъж се задават незабавни въпроси за това по какъв начин дамите да бъдат предпазени.

Австралия има народен проект за преустановяване на насилието против дами и деца от 2010 година, само че статистиката демонстрира, че равнищата на принуждение остават настойчиво високи.

Миналата година е въведен нов 10-годишен проект - този път с използвани цели. Той слага акцент върху ранната интервенция, подобряването на реакциите на полицията и правораздаването, основаването на повече жилища за незабавни случаи и увеличението на поддръжката при контузии, налична за оживелите жертви.

Според скорошно изследване, до момента в който повече от 90% от австралийците признават, че насилието против дами е проблем в страната, малко под половината споделят, че това е проблем в личното им предградие или град. Същото изследване открива, че към четирима от 10 австралийци неправилно имат вяра, че мъжете и дамите са еднообразно склонни да правят домашно принуждение.

" Митовете и неправилните схващания “ за това по какъв начин и за какво се случва насилието против дами и по-доброто " схващане на общността “ е от основно значение.

" Това в действителност е началото на неналичието на сигурност за дамите и децата “, декларира Джоди Харисън, министър за предварителна защита на домашното принуждение на Нов Южен Уелс.

" Зависи от всеки един от нас. Правителството може да финансира стратегии, само че в случай че хората не поемат отговорност за себе си, това държавно финансиране ще бъде пропиляно “, споделя още тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР