В четвъртък Amazon обяви, че започва да имплементира новата си

...
В четвъртък Amazon обяви, че започва да имплементира новата си
Коментари Харесай

Amazon поръчва 100 хил. електрически вана от Rivian

В четвъртък Amazon разгласи, че стартира да имплементира новата си стратегия за запазване на околната среда, чиято цел е да реализира нулеви въглеродни излъчвания към 2040 година Ако колосът се оправи с амбициозната си цел, той ще изпревари с десетилетие страните, подписали Парижкото съглашение за климата. Като част от ограниченията по този проект, компанията разгласи, че ще поръча 100 хиляди електрически транспортни средства от основания в Чикаго стартъп Rivian.

Вановете досега не са представяни пред публиката, само че се чака да бъдат проектирани и създадени във фабриката на компанията в Илинойс, показва Chicago Tribune. Те ще бъдат създадени само за Amazon и няма да се оферират на други клиенти, показва още изданието. Те ще споделят доста съставни елементи с към този момент оповестените от Rivian пикапи и SUV-та, в това число батериите, задвижването и електрическите мрежи. Каросерията, дизайна, софтуерът и окачването ще бъдат създадени особено за потребностите на софтуерния колос.

" Преговорите сред двете компании бяха в ход от известно време. Идеята, че можеш да съчетаеш изгодите за потребителите с преноса на товари е извънредно вълнуваща ", разяснява говорителката на Rivian Ами Маст. " Вановете ще правят последния стадий от доставките на Amazon, по тази причина те се съчетават идеално с съществуващата логистична мрежа на Amazon. "

Целта е стартъпът да достави 10 хиляди от вановете до 2022 година, а времевият небосвод пред цялостния потенциал на поръчката е 2030 година Очаква се първите от транспортните средства да бъдат доставени през 2021 година Споразумението с Amazon е следващата огромна крачка за Rivian, които през предходната седмица оповестиха, че са получили дялова инвестиция от Cox Automotive в размер на 350 млн. $, а през април в стартъпа бяха вложени и 500 млн. $ от Ford. Amazon също имат дялово присъединяване в Rivian, като през февруари вложиха в компанията 700 млн. $.

" Ако компания с толкоз огромна физическа логистична конструкция като Amazon, които доставяме по повече от 10 милиарда предмета годишно, може да реализира задачите на Парижкото съглашение 10 години по-рано, значи всяка компания може да го реализира ", разяснява основният изпълнителен шеф на колоса Джеф Безос. Прогнозите на Amazon са, че ще намали вългеродните излъчвания с 4 млн. метрични тона към 2030 година, когато се чака цялата флотилия от новите ванове към този момент да е на пътя.

Същевременно новите пикапи и SUV оферти на Rivian ще бъдат на пазара следващата година. Компанията разгласи два прототипа през 2018 година, като уточни, че най-високата версия на пикапа R1T ще може да форсира от 0 до 100 за към 3 секунди и ще има пробег от съвсем 650 км. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР